[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F9 - sendmail won't send on startup?



Craig White wrote:
On Sun, 2008-06-22 at 11:17 -0700, Knute Johnson wrote:
I've got two installations of F9 running, one x86_64 and the other i386. They both fail to send email initially but if I restart sendmail they send fine after that. I'm using thunderbird and have it configured to use the local sendmail for sending. The only thing I've modified in my sendmail.mc file is the masquerading. Any ideas where to start looking?

Thanks,

knute...

Jun 22 11:09:54 localhost sendmail[2107]: alias database /etc/aliases rebuilt by root Jun 22 11:09:54 localhost sendmail[2107]: /etc/aliases: 77 aliases, longest 10 bytes, 774 bytes total Jun 22 11:09:54 localhost sendmail[2112]: starting daemon (8.14.2): SMTP+queueing 01:00:00
Jun 22 11:09:54 localhost sendmail[2112]: STARTTLS: ServerCertFile missing
Jun 22 11:09:54 localhost sendmail[2112]: started as: /usr/sbin/sendmail -bd -q1h Jun 22 11:09:54 localhost sm-msp-queue[2121]: starting daemon (8.14.2): queueing 01:00:00 Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: NOQUEUE: connect from localhost.localdomain [127.0.0.1] Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: AUTH: available mech=CRAM-MD5 PLAIN ANONYMOUS DIGEST-MD5 LOGIN, allowed mech=EXTERNAL GSSAPI KERBEROS_V4 DIGEST-MD5 CRAM-MD5 Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: Milter: no active filter Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 220 localhost.localdomain ESMTP Sendmail 8.14.2/8.14.2; Sun, 22 Jun 2008 11:10:43 -0700 Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: <-- EHLO [127.0.0.1] Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-localhost.localdomain Hello localhost.localdomain [127.0.0.1], pleased to meet you Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-ENHANCEDSTATUSCODES
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-PIPELINING
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-8BITMIME
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-SIZE
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-DSN
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-ETRN
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250-DELIVERBY
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 250 HELP
Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: <-- MAIL FROM:<linux www knutejohnson com> SIZE=427 Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 451 www.knutejohnson.com: Name server timeout Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 050 <linux www knutejohnson com>... Transient parse error -- message queued for future delivery Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 451 www.knutejohnson.com: Name server timeout Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 451 www.knutejohnson.com: Name server timeout Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 451 www.knutejohnson.com: Name server timeout Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 451 4.1.8 Domain of sender address linux www knutejohnson com does not resolve Jun 22 11:10:43 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: ruleset=check_mail, arg1=<linux www knutejohnson com>, relay=localhost.localdomain [127.0.0.1], reject=451 4.1.8 Domain of sender address linux www knutejohnson com does not resolve
Jun 22 11:10:56 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: <-- QUIT
Jun 22 11:10:56 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: --- 221 2.0.0 localhost.localdomain closing connection Jun 22 11:10:56 localhost sendmail[2664]: m5MIAhEW002664: from=<linux www knutejohnson com>, size=427, class=0, nrcpts=0, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=localhost.localdomain [127.0.0.1]
----
is sendmail set to start on boot?

Yes.  That's why I included the log that shows the start of sendmail.

chkconfig --list sendmail # to review which runlevels it starts on
chkconfig sendmail on # to have it start on boot

The log above shows it is running but;

[root knute knute]# /sbin/chkconfig --list | grep sendmail
sendmail       	0:off	1:off	2:on	3:on	4:on	5:on	6:off

it does appear that you've got a DNS issue too...'sender address of
www.knutejohnson.com does not resolve' is a problem as I see it.

When the computer first starts. After I restart sendmail it doesn't have a problem any more. This mail was sent from one of the computers with the problem.

--
Knute Johnson
linux www knutejohnson com


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]