[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: atheros madwifi driver not working



Martín Marqués wrote:
I just got a Compaq Presario F700 which has an Atheros chip based wifi
PCI express card. I check on the web and found that I had to install
madwifi-hal.

I can't find that package in livna, nor can I find it in atrpms, so I
installed kmod-madwifi and madwifi from livna (which installed for
dependencies iwl4965-firmware), but even though the module gets loaded
automatically, the card doesn't work.

What's wrong?

Info:

# lsmod | grep ath
ath_pci               235072  0
wlan                  219376  1 ath_pci
ath_hal               282240  1 ath_pci

# lspci -vv
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x
802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
        Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device 137b
        Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop-
ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Interrupt: pin A routed to IRQ 19
        Region 0: Memory at f6000000 (64-bit, non-prefetchable)
[disabled] [size=64K]
        Capabilities: [40] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=375mA
PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit-
Queue=0/0 Enable-
                Address: 00000000  Data: 0000
        Capabilities: [60] Express (v1) Legacy Endpoint, MSI 00
                DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s
<512ns, L1 <64us
                        ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE- FLReset-
                DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal-
Unsupported-
                        RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
                        MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 512 bytes
                DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq-
AuxPwr- TransPend-
                LnkCap: Port #0, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM L0s L1,
Latency L0 <512ns, L1 <64us
                        ClockPM- Suprise- LLActRep- BwNot-
                LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 128 bytes Disabled- Retrain- CommClk-
                        ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
                LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train-
SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
        Capabilities: [90] MSI-X: Enable- Mask- TabSize=1
                Vector table: BAR=0 offset=00000000
                PBA: BAR=0 offset=00000000
        Capabilities: [100] Advanced Error Reporting <?>
        Capabilities: [140] Virtual Channel <?>
        Kernel modules: ath5k, ath_pci

FC10 has the kernel-2.6.27 that has drivers for this Wifi card, you won't find any help in the 2.6.26.
the livna driver doesn't work right.
I have the eeePC 702 that uses FC 10 2.6.27 and the Atheros Ar5007EG WIFI works perfect.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]