[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

samba insists on using virbr0



Using f9 updated, with qemu installed, I can't get samba to work.

I think it's because samba keeps using virbr0, rather than eth0.

For instance on the machine with qemu:

nmblookup -d 2 '*'
added interface lo ip=::1 bcast=::1 netmask=ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff
added interface lo ip=127.0.0.1 bcast=127.255.255.255 netmask=255.0.0.0
added interface eth0 ip=fe80::219:21ff:fe46:d9f9%eth0 bcast=fe80::ffff:ffff:ffff:ffff%eth0 netmask=ffff:ffff:ffff:ffff:: added interface eth0 ip=10.10.11.180 bcast=10.10.11.255 netmask=255.255.255.0
querying * on 127.255.255.255
Got a positive name query response from 127.0.0.1 ( 192.168.122.1 )
192.168.122.1 *<00>


While on another machine on the same 10.10.11.   network:

 nmblookup -d 2 '*'
added interface wlan0 ip=fe80::213:2ff:fe36:5cf3%wlan0 bcast=fe80::ffff:ffff:ffff:ffff%wlan0 netmask=ffff:ffff:ffff:ffff:: added interface wlan0 ip=10.10.11.27 bcast=10.10.11.255 netmask=255.255.255.0
querying * on 10.10.11.255
Got a positive name query response from 10.10.11.180 ( 10.10.11.180 )
Got a positive name query response from 10.10.11.252 ( 10.10.11.252 )
Got a positive name query response from 10.10.11.11 ( 10.10.11.11 )
Got a positive name query response from 10.10.11.22 ( 10.10.11.22 )
Got a positive name query response from 10.10.11.151 ( 10.10.11.151 )
Got a positive name query response from 10.10.11.150 ( 10.10.11.150 )
10.10.11.252 *<00>
10.10.11.180 *<00>
10.10.11.151 *<00>
10.10.11.150 *<00>
10.10.11.11 *<00>
10.10.11.22 *<00>

BTW 10.10.11.180 is the machine with qemu.

I'm not able to browse the .180 machine. Having gone through the samba troubleshooting fault tree, I came on this problem.

Is there a way to keep qemu ( I use it with kvm)?

sean


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]