[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Fwd: Config Network Setting]






Aldo Foot wrote:
On Mon, Sep 29, 2008 at 9:46 AM,  <edwardspl ita org mo> wrote:
  
Aldo Foot wrote:

On Mon, Sep 29, 2008 at 7:05 AM,  <edwardspl ita org mo> wrote:


Dear All,

I just found a message for /var/log/messages :
kernel : udev: renamed network interface eth0 to eth1

So, how to solve this problem ?


In a previous reply you said:
     "For 8139too driver, it is a network interface PCI card
      For r8169 driver, it is attached to the motherboard "

I have seen before that the OS will change the device if you have a PCI and
a built-in NIC. If you unplug the PCI NIC, the built-in NIC becomes
eth0. With the
PCI NIC plugged in, the built-in NIC becomes eth1 and the PCI becomes eth0.
Try unplugging the PCI NIC to check whether this is the case with your
machine; take note of the MAC address with the ifconfig command to track
which one is which.

I have not understood why this happens though. Maybe someone can shed some
light here.
~af



Hello,

Is this problem in FC8 System only ?
So, have you tried to find doc though the net ?

    

<disclamer>
I have not done this and I don't know whether that is accurate.
</disclaimer>

I did some reading. It appears that udev does the device switching. But
if desired, the devices can be tied to a specific mac address.

See this old thread --notice what they say about /etc/modprobe.conf.
http://www.redhat.com/archives/k12osn/2005-September/msg00354.html

Read this Debian related page:  http://www.debianhelp.co.uk/udev.htm

I don't now whether the problem is with F8 only. I haven't tried all
the flavors.
~af
  

Hello,

If disbale the onboard lan and install another INC, then,  is there still the problem ?

Thanks !

Edward.

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]