[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F10 install: no X server



On Wed, Apr 22, 2009 at 07:08:04PM -0400, lanas wrote:
> Hello,
> 
>   I'm trying to install F10 i386 on a recent dual core ASUS motherboard
> with a embedded Nvidia GeForce 8200 and the X server fails to start.  I
> tried OpenSUSE 11.1 (both i586 and x86_64) and it works fine.  But I
> don't like OpenSuSE for various reasons and would like to install
> Fedora 10.
> 
> lspci yields a whole bunch of Nvidia devices (see below).  I've first
> tried with the F10 respin and thought that since it's respin well, it
> can be broken in some ways.  The respin could not start the X server
> also.  It's xorg.conf file showed 16 different screens and monitors.  I
> tried limiting that to one single screen and monitor, but to no avail.
> It looks like for some reason all the Nvidia PCI components as shown
> below were taken as video components and put in the xorg.conf file.
This seems really wacky or perhaps I am not understanding you. Can you post your xorg.conf?
> 
> So I'm not going further with installing F10 since the same thing as
> with the respin is seen.  Basically: 'no screens found'.
> 
> I did some search and could not find something about htis problem. 
> 
> Anyone got a fix ?  It'd be very much appreciated.
> 
> 00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation Device 0754 (rev a2)
> 00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation Device 075c (rev a2)
> 00:01.1 SMBus: nVidia Corporation Device 0752 (rev a1)
> 00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation Device 0751 (rev a1)
> 00:01.3 Co-processor: nVidia Corporation Device 0753 (rev a2)
> 00:01.4 RAM memory: nVidia Corporation Device 0568 (rev a1)
> 00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation Device 077b (rev a1)
> 00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation Device 077c (rev a1)
> 00:04.0 USB Controller: nVidia Corporation Device 077d (rev a1)
> 00:04.1 USB Controller: nVidia Corporation Device 077e (rev a1)
> 00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation Device 0759 (rev a1)
> 00:07.0 Audio device: nVidia Corporation Device 0774 (rev a1)
> 00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation Device 075a (rev a1)
> 00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation Device 0ad0 (rev a2)
> 00:0a.0 Ethernet controller: nVidia Corporation Device 0760 (rev a2)
> 00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation Device 0569 (rev a1)
> 00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation Device 0778 (rev a1)
> 00:12.0 PCI bridge: nVidia Corporation Device 075b (rev a1)
> 00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
> 00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
> 00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
> 00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
> 02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 8200 (rev a2)
>
This last entry is your video. Which driver are you using? lspci -v will give verbose output. 
 

-- 
"Any fool can know. The point is to understand" --Albert Einstein

Bored??
http://fiction.wikia.com/wiki/Fuqwit1.0

http://fiction.wikia.com/wiki/Coding_the_Magic_into_the_Eight_Ball


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]