[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Poor WiFi Performance



Mike Cloaked wrote:

Mikkel L. Ellertson wrote:
Mike Cloaked wrote:
I have several laptops connecting to the same AP and all set up with F10
with the same apparent configs.... the difference is that one has 3945,
another 4965 a 3rd ipw2200 and the last one with an atheros based chip
and
they all see different speeds - the interesting thing is that the one
with
2945 is also slow like yours - so I believe that this may boil down to
the
current drivers in the Fedora kernel? The ipw2200 one is actually the
slowest - and 4965 whizzes along very nicely and a lot faster - and all
are
basically the same setup!

Are they all in the same location? (Same room?)
Do they have the same signal level?
What happens when you take the 4965 laptop to the location of the
ipw2200 laptop?



What I described was with the machines about 2 feet from the AP and all in
the same location so I have a direct comparison - the signal strength at
that location is showing upper 90's in percent.  I can't think of any
explanation for the differences other than driver differences... but maybe
you know more about this than I do?

I use rsync regularly to run backups and to copy update rpms so I see these
numbers coming up with a lot of consistency.

how about fixing the speed of the wireless before tring the tests using iwconfig, ie

iwconfig wlan0 rate 54M




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]