[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F10 64-bit - Wired Ethernet Problems with DNS



On Thu, Feb 5, 2009 at 1:52 PM, Rick Bilonick <rab nauticom net> wrote:
> I installed F10 64-bit on a Dell quad computer without any problems.
> (The computer had been running F5.) I did a fresh install on a new hard
> drive. eth0 worked fine under F5. I can get a connection using ssh and
> IP addresses but I cannot get DNS to work, even though I'm using the
> same DNS addresses (which I can ping). When I use the gui and put in the
> netmask (255.255.255.0), the gui constantly overwrites it. To get any
> connection, I have to go into the eth0 config file and set the netmask.
> (The gui always replaces the netmask IP with either the computer's IP or
> gateway IP - don't remember which.) I can't get this working so I can do
> an update.
>
> Any idea on what is going wrong?
>
> Rick B.
>
> --
> fedora-list mailing list
> fedora-list redhat com
> To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
> Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
>

WARNING: this action overwrites /etc/resolv.conf.

In the ifcfg-eth0 put a line with the DNS info

DNS1=xxxx.xxxx.xxxx.xxxx

Then do 'service network restart' --this will put the DNS info into
the /etc/resolv.conf. Works form me in F10.
As an aside... I'm not running running NetworkManager.

~af


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]