[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: system-config-network problem



On Sun, 2009-02-15 at 14:26 -0800, Gerhard Magnus wrote:
> 
> On Sun, 15 Feb 2009, Craig White wrote:
> 
> > On Sun, 2009-02-15 at 13:43 -0800, Gerhard Magnus wrote:
> >> I'm in the process of replacing FC9 with FC10. As the boxes on my LAN are
> >> ethernet-wired I've disabled NetworkManager and am running network.
> >> Everything is working normally (access across the LAN and to the Internet)
> >> except on the machine on which I have just installed FC10. Something keeps
> >> replacing the Netmask entry I want for eth0 (255.255.255.0) with the
> >> Gateway address (192.168.1.11). This occurs in both the
> >> system-config-network widget and the
> >> /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 file. So I can't reach the
> >> Internet from this box (although I can ssh to the other machines.) This
> >> rewriting of the Netmask field keeps occurring in both places no matter
> >> where (or how many times) I make the corrections. The network-scripts
> >> directory does not contain a route-eth0 file which, in my understanding,
> >> is another place where this problem might be occurring.  Thanks for the
> >> help!
> > ----
> > terrible, stupid bug of initial release - you probably want to edit
> > manually instead of using system-config-network until you get updates
> > installed.
> 
> What file(s) do I need to update manually? Or else, how can I run the 
> first yum update with the system in this condition?
----
edit /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 and fix it, then type
'service network restart'

Craig


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]