[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Unrecognized Hard Drive



I have a 200 MiB Maxtor HD that isn't being seen by the OS.  I have it plugged
into the system through an EIDE/USB converter hub.  It appears that the drive
isn't recognized, but the hub device is.

gparted doesn't see the drive at all.  Here are the outputs of lsusb and
lspci.

root satyr:~# lsusb
Bus 004 Device 010: ID 152d:2338 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. JM20337 Hi-Speed USB to SATA & PATA Combo Bridge
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 003 Device 002: ID 046d:08b2 Logitech, Inc. QuickCam Pro 4000
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 002 Device 002: ID 0d3d:0001 Tangtop Technology Co., Ltd 
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000  
Bus 001 Device 004: ID 03f0:4b11 Hewlett-Packard 
Bus 001 Device 003: ID 046d:c00c Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000  
root satyr:~#

root satyr:~# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 01)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 01)
01:01.0 Modem: Broadcom Corporation BCM4212 v.90 56k modem
01:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 03)
01:02.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port
01:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801DB PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller (rev 81)
root satyr:~# 

I've jumpered the drive and brought it up in every possible permutation.  I
also tried mounting the drive as the slave on both primary and secondary EIDE
cables.

I'm hoping that perhaps someone here can help me out with this.

Thanks in advance,

    JL

-- 
JL <lists jorge cc>
This message optimized for teletypes.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]