[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Sound with gstreamer-apps is unbearable



2009/1/30 Antonio M <antonio montagnani gmail com>:
> 2009/1/30 Hugh Caley <hughc aldon com>:
>> In the Gnome Sound Preferences control panel, with Music and Movices Sound
>> Playback set to SiS S17012 ... (OSS) the sounds in Rhythmbox is entirely
>> stable, even with the Firefox flash plugin bug nearly pegging my cpu.
>>
>> Setting Sound Playback to Alsa or Pulse Audio brings back the sound problems
>> immediately.  It makes me wonder if this is really a hardware driver problem
>> ...
>>
>> Hugh
>>
>> Hugh Caley wrote:
>>>
>>> Ah, OK, I've also had this problem since F9.  I'd assumed it was general
>>> pulse audio problems, glad to know it's actually specific to my hardware
>>> (seriously).
>>>
>>> The information is much appreciated.
>>>
>>> Hugh
>>>>
>>>> Welcome on the band of snd_intel8x0 guys.!!!
>>>> I have your hardware and same problems. Many bugs related, it seems
>>>> connected to incorrect time scheduling of kernel and related drivers
>>>> I had these problems since end of F9, switched to F10 but no real
>>>> improvements (i.e. if I run Rhythmbox and I listen to a radio stream I
>>>> note many breaks and buffer becomes empty)
>>>> Try pulseaudio -k then pulseaudio -vv in a terminal and you will see
>>>> many interesting warnings (rewinds and so on).
>>>> Now some improvements with alsa-lib-0.19 but I am running F11, I am
>>>> waiting for 29 series kernel tha unfortunately don't boot at the
>>>> moment on my hardware
>>>> Have a look to:
>>>>  Bug 462026 -  music file play -> sound sparks.
>>>> Bug 447594 -  audio going through pulseaudio causes skipping, dies
>>>> Bug 446192 - horrible skipping audio
>>>>  Bug 441087 -  Sound/music playing faster than it should on intel chipset
>>>>
>>>> IMHO this bug has been underestimated for a long time
>>>>
>>>> --
>>>> Antonio Montagnani
>>>> Skype : antoniomontag
>>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> Hugh Caley, Linux Administrator
>> Aldon Computer Group
>> 6001 Shellmound St. Suite 600
>> Emeryville, CA 94608
>>
>> (510) 285-8542 | hughc aldon com
>>
>>
>> --
>> fedora-list mailing list
>> fedora-list redhat com
>> To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
>> Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
>>
>
> I assume that developers have all elements to solve the problem with
> sound (Hugh, I have never tested OSS before, but I confirm your
> experience also in Rawhide).
> This bug has been living for too long.....at the very beginning I
> thought that was my hardware's fault, then many others joined me!! but
> no final solution until now
>
>
>
> --
> Antonio Montagnani
> Skype : antoniomontag
>

it is nearly o.k., but in Rawhide I can hear some uncertainties (very
similar between pulseaudio, Alsa, OSS): so I can't confirm previous
post (please note that I am on rawhide)

-- 
Antonio Montagnani
Skype : antoniomontag


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]