[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

wpa_supplicant unable to associate with AP in F11



wpa_supplicant -dd -c /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf -ira0 -Dwext
 
would work flawlessly on FC7
 
On F11, I get this:
 
 
[root localhost 2009_0521_RT2860_Linux_STA_V2.1.2.0]# wpa_supplicant -dd -c /etc/wpa_supplicant/wpa_
supplicant.conf -ira0 -Dwext
Initializing interface 'ra0' conf '/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf' driver 'wext' ctrl_interface 'N/A' bridge 'N/A'
Configuration file '/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf' -> '/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf'
Reading configuration file '/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf'
ctrl_interface='/var/run/wpa_supplicant'
ctrl_interface_group='wheel'
Initializing interface (2) 'ra0'
Interface ra0 set UP - waiting a second for the driver to complete initialization
SIOCGIWRANGE: WE(compiled)=22 WE(source)=14 enc_capa=0xf
  capabilities: key_mgmt 0xf enc 0xf flags 0x0
WEXT: Operstate: linkmode=1, operstate=5
Own MAC address: 00:0C:7a:2b:cc:b7
wpa_driver_wext_set_wpa
wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=0 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=1 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=2 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_wext_set_key: alg=0 key_idx=3 set_tx=0 seq_len=0 key_len=0
wpa_driver_wext_set_countermeasures
wpa_driver_wext_set_drop_unencrypted
RSN: flushing PMKID list in the driver
Setting scan request: 0 sec 100000 usec
EAPOL: SUPP_PAE entering state DISCONNECTED
EAPOL: KEY_RX entering state NO_KEY_RECEIVE
EAPOL: SUPP_BE entering state INITIALIZE
EAP: EAP entering state DISABLED
Using existing control interface directory.
ctrl_interface_group=10 (from group name 'wheel')
Added interface ra0
RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x11043 ([UP][RUNNING][LOWER_UP])
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'ra0' added
RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x11043 ([UP][RUNNING][LOWER_UP])
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'ra0' added
Wireless event: cmd=0x8b06 len=8
RTM_NEWLINK: operstate=0 ifi_flags=0x11003 ([UP][LOWER_UP])
RTM_NEWLINK, IFLA_IFNAME: Interface 'ra0' added
State: DISCONNECTED -> SCANNING
Starting AP scan (broadcast SSID)
Trying to get current scan results first without requesting a new scan to speed up initial association
ioctl[SIOCGIWSCAN]: Resource temporarily unavailable
Failed to get scan results
Failed to get scan results - try scanning again
Setting scan request: 0 sec 0 usec
Starting AP scan (broadcast SSID)
Scan requested (ret=0) - scan timeout 5 seconds
EAPOL: disable timer tick
Scan timeout - try to get results
Received 996 bytes of scan results (8 BSSes)
CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS
No suitable AP found.
Setting scan request: 5 sec 0 usec
No enabled networks - do not scan
State: SCANNING -> INACTIVE
 
The wpa supplicant completely stops scanning. I am puzzled why it works on FC7
butnot on F11 (same ra driver - albeit, recompiles for F11), and same
wpa_supplicant.conf file.
 
The wpa_supplicant.conf file contains:
 
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=wheel
# ap_scan=1
ap_scan=2
network={
        bssid=00:D5:C2:51:F3:C4
        ssid="MyHiddenSSID"
        mode=MANAGED
        proto=WPA2
        key_mgmt=WPA-PSK
        pairwise=TKIP
        group=TKIP
        scan_ssid=1 # only needed if your access point uses a hidden ssid
        psk="GoesWithoutSayingThatSomeThingsAreBetterLeftUnsaid"
}
 
I set scan_ssid=1 because my router does not broadcast the ssid.


Windows Liveā„¢: Keep your life in sync. Check it out.

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]