[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Other host already uses address -



Bob Goodwin wrote:
Mikkel L. Ellertson wrote:
Bob Goodwin wrote:
It's difficult without the ethernet connection, I would have to type it
manually. but in addition to eth0 or 1 and lo, I also have an pan0? I do
not show that on this "good" computer? I tried plugging in a PCI
ethernet card but the "probe" function in the network setup GUI doesn't
see it and if I try to connect it acts like the card is not there.
However I see a different mac address in the ifconfig pan0 which I
assume is the address of that second card. I think I made all the
required entries network-scripts/ifcfg-eth1 ...

Wait a moment - are you trying to bring up both eth0 and eth1 on the
same network? The pan0 is not the second NIC. I don't remember what
it is off hand...
No, I don't think I did that, just changed the config from eth0 to eth1 when I plugged in the NIC. I haven't turned that computer on yet this morning.
As far as moving messages from one computer to another when having
network problems, I find saving the output to a PEN drive, or flash
memory card and moding that to another machine works well. (Kind of
like the old "sneaker net" that consisted of moving floppies from
machine to machine... :-)
Why didn't I think of that? I didn't want to waste Cd's, and disinclined to re-enable the floppy drive, prolly disabled in all my computers that still have one, then finding a floppy that was any good ... But I do have a new thumb drive on my desk that my daughter said would not work on her MAC but worked fine on my Fedora stuff.

The HP computer is even supposed to be able boot from USB ... even has jacks on the front. I will do that later after the sun comes over the edge ... will post the appropriate files.

The smallest desktop I've owned since the Commodore 64, an HP dc5100, $99 used, looks new, from Discount PC, 2.8 gHz P4, CD drive, SATA hard drive. I have 2 gigs of ram installed, will install a larger hard drive.

Bob
Mikkel


       I have another problem! The thumb drives are not being properly
       detected. They show up in lsusb are listed under Gnome "Places"
       but do not appear on the desktop? I believe they should show up
       under /media, ll or cd there results in "No such file or directory"

       I'm beginning to think I've found a computer that doesn't work
       with Linux? Is there such a thing ... If there is I would find it!

       Bob



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]