[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F11 fix for sound on Intel HDA machines ?



On 06/24/2009 06:35:37 AM, Tait Clarridge wrote:
> 
> > -----Original Message-----
> > From: fedora-list-bounces redhat com [mailto:fedora-list-
> > bounces redhat com] On Behalf Of john wendel
> > Sent: Wednesday, June 24, 2009 12:50 AM
> > To: Community assistance, encouragement, and advice for using
> Fedora.
> > Subject: Re: F11 fix for sound on Intel HDA machines ?
> > 
> > On 06/23/2009 09:30 AM, Linuxguy123 wrote:
> > > On Fri, 2009-06-19 at 23:00 -0700, john wendel wrote:
> > >>>> My Intel sound started working when I removed pulse-audio.
> > >>> I removed it and still no sound.
> > >>>
> > >> If you run alsamixer (in a console), does it show the correct
> card
> > >> and
> > >> codec chip?
> > >
> > > I'm not sure about that.   Does this look correct ?
> > >
> > > Card: HDA Intel
> > > Chip: SigmaTel STAC9271D
> > > View: [Playback] Capture  All  Item: Master [dB gain=-11.25]
> > >
> > 
> > Good question !
> > 
> > run "alsa-info --no-upload"
> > 
> > look at the file /tmp/alsa-info.txt that was just created by the
> script.
> > 
> > It should show the sound cards and codec chips that alsa 
> recognizes.
> > 
> > Now, if alsa is confused about the actual hardware, I don't have an
> answer.
> > 
> > Regards,
> > 
> > John
> 
> 
> Just a suggestion, but have you tried looking for your proper model 
> to
> use with the snd-hda-intel module?
> Check out the thread listed as "two F11 issues" for some info I put 
> on
> figuring out the proper module.
> 
> It is also on my blog (mine was for an eeepc, but it should be
> standard across all hardware): http://www.taiter.com/blog/2009/05/
> eee-pc-1000he-tips.html
> 
> Just look in the "Low Volume Problems" section for the information.

What does 'cat /proc/asound/version' say?



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]