[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: NM: the usual rant



Timothy Murphy wrote:
Anne Wilson wrote:

Hmm - I had a problem with NM. I reported it. I gave feedback as and
when
requested.  The problem is solved.  I'm not complaining :-)

I agree with you in principle.
But it is very difficult to pin down a problem that only arises
from time to time.
In my experience NM starts on this laptop about 60% of the time,
after one re-boot about 25% of the time,as and after two re-boots about 10% of the time.

I don't find anything that helps except a complete reboot.
I wish I could get NM connecting before login;
then I could tell if it wasn't working,
and start again in that case.

My experience is that the checkbox for enabling at boot time is there for a reason, unfortunately the reason doesn't seem to be so that the network will actually be connected before login. I have it checked but the light on the USB WiFi doesn't even blink until I log in, at which point it suddenly negotiates a connection.

And if you need to use it remotely, better just write a script, if there's a way to tell it to connect to the AP *first* then start the VPN to the home office, I haven't found it, and of course writing usable documentation, as Mathew says "is not a good use of developer time." Which is a polite way of saying that "if it was hard to write it should be hard to use."

--
Bill Davidsen <davidsen tmr com>
  "We have more to fear from the bungling of the incompetent than from
the machinations of the wicked."  - from Slashdot


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]