[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F10 evolution hangs on imap after a few hours



2009/3/14 Patrick O'Callaghan <pocallaghan gmail com>:
> On Fri, 2009-03-13 at 17:42 -0700, Craig White wrote:
>> On Fri, 2009-03-13 at 19:42 -0430, Patrick O'Callaghan wrote:
>> > On Fri, 2009-03-13 at 16:30 -0700, Craig White wrote:
>> > > On Fri, 2009-03-13 at 18:28 -0430, Patrick O'Callaghan wrote:
>> > > > On Fri, 2009-03-13 at 17:13 -0400, Tom Horsley wrote:
>> > > > > On Fri, 13 Mar 2009 12:58:30 -0700
>> > > > > Craig White wrote:
>> > > > >
>> > > > > > Anyone else seeing this from evolution-2.24.5-1.fc10.i386 - after an
>> > > > > > hour or two on imap connection, I click on a message and the screen
>> > > > > > simply says 'Formatting message' but never goes further and even closing
>> > > > > > Evolution seems to be hung (it does a purge of all deleted messages per
>> > > > > > settings but never actually quits until I force it).
>> > > > >
>> > > > > Not that specific behaviour, but evolution is pretty much impossible
>> > > > > to leave running regardless of which kind of mail connection you use.
>> > > > > Something somewhere starts leaking like a sieve and it consumes all
>> > > > > resources on the system. I gave up on evolution and started using
>> > > > > claws-mail - it is vastly more reliable.
>> > > >
>> > > > I've had my share of Evo problems (and have reported a good few to
>> > > > Bugzilla) but I find the current version (2.24.5) to very reliable. I
>> > > > tend to leave it running permanently. I have two IMAP accounts
>> > > > (including this one on Gmail) and one POP account with less usage. My
>> > > > main complaint is that occasionally the Gmail account becomes
>> > > > inaccessible, but restarting Evo fixes it immediately. I ve already
<snip>
>>
>> I'm quite certain that this is not a GMAIL issue but rather an IMAP
>> issue and I'm currently testing it with TLS turned off to see if that
>> matters. Clearly I have a similar problem to yours if not the same exact
>> problem.
>
> I only ever see this with Gmail, not with my other IMAP account. From
> your description, I think you are seeing a different problem. In my case
> Evo is not hung and isn't showing "Formatting message". It just says
> there's an error contacting the server when I try to open a message on
> Gmail. Restarting Evo clears it immediately. This happens a few times
> per day.

Ditto, but using Thunderbird and GMail/IMAP.

Every so often I come into work to find Thunderbird prompting for my
Gmail password. When I supply it, I get a message saying
"imap.googlemail.com is not a valid IMAP4 server." - a thunderbird
restart cures this.

-- 
Sam


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]