[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Installing a module



On Sunday 03 May 2009 20:04, William Case wrote:
> Hi;
>
> I have had difficulty getting tvtime to work.  There is no sound and the
> channel changer wouldn't work.
>
> I have solved the channel changing problem by modprobe tuner -- but I
> can't get it to stick i.e. I need to put a line into modprobe.d.  How do
> I do this?
>
> I have checked man modprobe.d --  "install modulename command..."
> Will "install tuner" do or do I need a specific command? If so what
> would it be?  I have no dependencies etc.
>
> As well, there is file /etc/modprobe.d/modprobe.conf.dist.  I assume
> this is where I add the line -- but no mention of modprobe.conf.dist is
> made in man.
>
> Just some suggestions would be helpful regarding sound.
>
> I am using alsa
>
> My tvtime.xml is set to :line
> I have no actual external line-in from my Hauppauge WinTV HVR 1800 PCIe
> tv tuner card to my sound.
>
> My Volume Gui is set to HDA Intel (Alsa Mixer)
> with volume sliders for Master (60%), PCM (100%), Front (100%), Line-in
> (100%), CD (0 %), PC Speaker (100%)
>
> I have been told that tvtime automatically finds my sound mixer driver
> and after that all sound problems are with alsa !?
>
> What other sound configurations should I experiment with?
>
> --
> Regards Bill
> Fedora 10, Gnome 2.24.3
> Evo.2.24.5, Emacs 22.3.1

Hi Bill.

I probably can't help much as my card is an Hauppauge WinTV Express. Analogue 
TV (antenna), and the card has an audio out for connecting to the line in on 
the soundcard. Anyway can you send the output from the following before you 
modprobe the tuner module.

lspci -vn
lsmod        (the whole lsmod please)

To autoload the tuner module at bootup, and as Fedora does not have 
an /etc/modules file (as debian has), try putting the line below 
in /etc/rc.d/rc.local

modprobe tuner

Not sure on the sound problem as I don't know how the sound is routed to the 
soundcard from your TV card. Open alsamixer as below, and press F4 which will 
show the capture controls. If your soundcard is an hda-intel one, there will 
be few controls showing, but maybe it's worth a fiddle with what's there.

Also F10 has got pulseaudio installed, and perhaps pulseaudio has something to 
do with the lack of sound from the TV card. Do the sounds work ok apart from 
the TV card?

I never got tvtime to work well, and use xawtv myself.

All the best.

Nigel.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]