[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

f10 install, still no X



may 20-may21  still cant get X going, despite several attempts
at reinstalling using purchased f10 dvd.

last time:reeinstalled f10 choosing more groups,

recalled had to do
yum install system-config-display
 system-config-display --reconfig

still no X
still see as last boot message

Starting anacron

then screen goes blank as if trying to bring up X

I then via ctrl-alt-f2 to get to a console log in

in /var/log:
-rw-r--r-- 1 root root 42733 2009-05-21 04:33 Xorg.0.log
-rw-r--r-- 1 root root   739 2009-05-21 04:30 Xorg.setup.log
[root localhost log]# less Xorg.setup.log

X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.18-92.1.10.el5 i686
Current Operating System: Linux localhost.localdomain 2.6.27.5-117.fc10.i686 #
1
SMP Tue Nov 18 12:19:59 EST 2008 i686
Build Date: 16 November 2008  08:29:02PM
Build ID: xorg-x11-server 1.5.3-5.fc10
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
.
(++) Log file: "/dev/null", Time: Thu May 21 04:30:38 2009
(++) Using config file: "/tmp/tmpeqXhEbxorg.config"
------------


root localhost log]# grep EE Xorg.0.log

(EE) Unable to locate/open config file

[root localhost log]# grep -i failed X*
nothing
[root localhost log]# grep -i fatal X*
nothing

[root localhost log]# grep WW Xorg.0.log

(WW) Falling back to old probe method for fbdev
(WW) Falling back to old probe method for vesa
[root localhost log]#


that config file EE looks ominous but it seems the system
uses defaults:

root localhost log]# grep -i monitor Xorg.0.log
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(==) No monitor specified for screen "Builtin Default mga Screen 0".
        Using a default monitor configuration.
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(==) No monitor specified for screen "Builtin Default fbdev Screen 0".
        Using a default monitor configuration.
(**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
(==) No monitor specified for screen "Builtin Default vesa Screen 0".
        Using a default monitor configuration.
(II) MGA(0): I2C Monitor info: (nil)
(II) MGA(0): end of I2C Monitor info
(II) MGA(0): DDC Monitor info: (nil)
(II) MGA(0): end of DDC Monitor info
(II) MGA(0): VBE DDC Monitor info: 0x8a94868
(II) MGA(0): Monitor name: NSH1117K
(II) MGA(0): end of VBE DDC Monitor info
(II) MGA(0): <default monitor>: Using hsync range of 30.00-108.00 kHz
(II) MGA(0): <default monitor>: Using vrefresh range of 50.00-160.00 Hz
(II) MGA(0): <default monitor>: Using maximum pixel clock of 330.00 MHz
[root localhost log]#

so I try startx:

root localhost ~]# startx
xauth:  creating new authority file /root/.serverauth.2903
xauth:  creating new authority file /root/.Xauthority
xauth:  creating new authority file /root/.Xauthority

Fatal server error:
Server is already active for display 0
        If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
        and start again.

xinit:  Server error.
---

so i follow directions


[root localhost ~]# rm /tmp/.X0-lock
rm: remove regular file `/tmp/.X0-lock'? y
[root localhost ~]# startx
xauth:  creating new authority file /root/.serverauth.2924
_XSERVTransSocketUNIXCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running

Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already r
unning
xinit:  Server error.
[root localhost ~]#

no help

I get similar responses if I try using say xorg.conf from my
recent centos5.3 install: [on this same computer, no trouble at all.]
Details differ, but still no X

any ideas?
I am about to give up on f10
Could I expect different response if i d/l iso
instead of using this f10 dvd?

tia
Jack


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]