[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: XFree86 Mouse error after rawhide updates



On Wednesday 18 February 2004 14:32, Gerry Tool wrote:
> On Wednesday 18 February 2004 13:20, Gene C. wrote:
> > On Wednesday 18 February 2004 14:14, Gerry Tool wrote:
> > > On Wednesday 18 February 2004 13:10, Thiago Vinhas de Moraes wrote:
> > > > After latest updates from rawhide, my XFree86 stopped working. It
> > > > claims that the /dev/mice/something is missing. I tried changing it
> > > > to /dev/mouse on XFree86 but the same happens. I tried reconfiguring
> > > > the mouse with mouseconfig but gpm cannot find the mouse to. What can
> > > > I do?
> > > >
> > > > Thiago
> > >
> > > This is a problem with the current rawhide kernels.  Revert to using a
> > > kernel no higher than 2.6.2-1.81.  I've experienced the same problems
> > > with two kernels after that.
> >
> > See https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=116118
> >
> > Also, I have successfully got things to work with the following two
> > manual changes:
> >
> > 1. Edit /etc/X11/XF86Config and replace "/dev/psaux" with "/dev/mouse"
> >
> > 2. in directory /dev, change (delete and add) the symbolic link so
> > instead of mouse->psaux you have mouse->input/mice
> >
> > This worked for me.
> > --
> > Gene
>
> Your suggestions worked for me, also.  I'm now using 2.6.2-1.87

I am not sure what the "right" fix is but I have submitted a bug report 
against system-config-mouse 
(https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=116118) since it 
invoked when the problem occurs and against system-config-display 
(https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=116180) since it 
continues to use /dev/psaux even if /dev/mouse->input/mice

Even system-config-display --reconfig does not work
-- 
Gene




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]