[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: /etc/inittab went away && wlan has weird device name



Julian C. Dunn (julian dunn devlin ca) said: 
> > I cannot reproduce this here. Moreover, I cannot see *how* this could
> > happen.
> > 
> > /etc/inittab is marked %config(noreplace) in both the old and new packages.
> > 
> > In the rpm handling code, this should *never* end up with: old file -> rpmsave,
> > no new file.
> 
> Hmm. I looked into this further and it looks like somehow the yum update
> *removed* the old initscripts, which would explain the behaviour... see
> the excerpt from my /var/log/yum.log:
> 
> Mar 15 09:01:49 Erased: initscripts
> Mar 15 09:01:53 Updated: valgrind.i386 1:3.1.0-2
> Mar 15 09:02:23 Installed: kernel-devel.i686 2.6.15-1.2054_FC5
> Mar 15 09:02:24 Updated: grub.i386 0.97-5
> Mar 15 09:02:26 Updated: initscripts.i386 8.31.1-1
> 
> I have no idea why it would do this.

Neither do I. Although... weird. Can you post/attach to bugzilla your whole
log?

> > > Also, I'm using a Thinkpad T42 (2378RAU) and the wireless card shows up
> > > as a weird device after boot:
> > > 
> > > dev8569   Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0E:35:FC:39:23
> > > 
> > > Does anyone know why?
> > 
> > You have a wired ethernet that is configured to be eth0, and your wireless
> > module was loaded first, so it was moved out of the way.
> 
> Okay - is that expected behaviour? (I'm currently running without
> wireless configured, but I'm not suppressing the load of the kernel
> module or anything like that)

Yes. If you configre the wireless, it will be changed to whatever you
configure when you bring it up. We're working on code to do all this
at boot, but it's not ready yet.

Bill


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]