[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC5t3 installation issues with Radeon X300SE



On Saturday 2006-03-18 13:17 -0500, Dave Jones wrote:
> On Sat, Mar 18, 2006 at 10:14:51AM -0800, L. David Baron wrote:
>  > On Saturday 2006-03-18 12:40 -0500, Mike A. Harris wrote:
>  > > L. David Baron wrote:
>  > > >I just installed FC5t3 x86_64 on a brand new desktop machine with a
>  > > >Radeon X300SE, and ran into two issues that seem more likely related to
>  > > >that than anything else:
>  > > >
>  > > >(1) Neither the installer, nor system-config-display once the installer
>  > > >had finished, were able to configure xorg so that it would start.
>  > > >However, I was able to do it manually by doing "modprobe radeon" and
>  > > >then rerunning system-config-display (which in turn writes out an
>  > > >xorg.conf that causes xorg to modprobe radeon by itself).  This suggests
>  > > >to me that something along the way (I'm not sure what) should have done
>  > > >a "modprobe radeon" to bootstrap the whole thing, but didn't.  (And
>  > > >perhaps does for other cards.)
>  > > 
>  > > Ok, that doesn't make much sense to me at all.  Dave disabled the radeon
>  > > kernel DRM module support for all R300+ chips due to it causing X to
>  > > hang when DRM loads if "Load "dri"" is present in the xorg.conf -
>  > > regardless of wether or not we actually ship the r300 DRI module.
>  > > 
>  > > So, loading the radeon module by hand should technically have no effect
>  > > on R300 hardware unless I'm missing something.
>  > 
>  > Well, it did.
> 
> what does lspci -n | grep 1002  say ?

01:00.0 0300: 1002:5b60
01:00.1 0380: 1002:5b70

-David

-- 
L. David Baron                                <URL: http://dbaron.org/ >
           Technical Lead, Layout & CSS, Mozilla Corporation

Attachment: pgpllkbfX1MPZ.pgp
Description: PGP signature


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]