[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

errors with eth0, cannot get connected



Dear all,

    Yesterday, I successfully applied the updates, but in the afternoon, my computer lost the connection  to the internet.  Now, I cannot get the updates.  I have changed the cat5 cables and to no avail, I cannot connect to the network.  Here's what I have attempted to do

I even installed a pci network card and try to use it to connect with no success.  Please help/advice as the actions to take and get back to testing.  

[root localhost ~]# ifconfig -a
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:50:2C:A6:19:28  
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:185 Base address:0x6000 

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:E0:29:35:6E:5F  
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:398 (398.0 b)
          Interrupt:209 Base address:0xd800 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:2564 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2564 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:2877776 (2.7 MiB)  TX bytes:2877776 (2.7 MiB)

sit0      Link encap:IPv6-in-IPv4  
          NOARP  MTU:1480  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

[root localhost ~]# cat /etc/hosts
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1  localhost.localdomain        localhost
::1     localhost.localdomain   localhost
[root localhost ~]# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
# nVidia Corporation nForce2 Ethernet Controller
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:0E:A6:42:59:AF
MACADDR=00:50:2c:a6:19:28 # added this and check if it works
ONBOOT=yes
DHCP_HOSTNAME=localhost.localdomain
TYPE=Ethernet
[root localhost ~]# ifconfig eth0 hw ether 00:50:2C:A6:19:28
[root localhost ~]# ifconfig eth0 up
[root localhost ~]# 

[root localhost ~]# ifconfig eth0 hw ether 00:50:2C:A6:19:28
[root localhost ~]# ifconfig eth0 up
[root localhost ~]# ifconfig eth1 hw ether 00:50:2C:A6:19:28
[root localhost ~]# ifconfig eth1 up



TIA,

Antonio 






[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]