[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Gnome/Emacs: <ctrl>-_ not working?



Leif Hedstrom wrote:

Hi,

I'm running "rawhide" FC, and as of about a week ago or so, the key bindings for "Undo" in Emacs (<ctrl>-_) no longer works (it echoes back an _ character). I'm 100% positive I have not changed anything in my .emacs configurations. I'm using Gnome, so I'm guessing something is intercepting the key before it hits emacs?


Hi again,

Michal Jaegermann suggested I'd take a look at the Preferences->Keyboard, and although nothing there seemed to fix my problem, it gave me an idea to try. For the longest time, my /etc/X11/xorg.conf has had this setting:

Section "InputDevice"
       Identifier  "Keyboard0"
       Driver      "kbd"
       Option      "XkbModel" "pc105"
       Option      "XkbLayout" "us"
       Option      "XkbOptions" "ctrl:nocaps"
EndSection

(who uses CAPS-lock, right?). This has worked great for a long,long time. Changing the above to:

       Option      "XkbOptions" "ctrl:swapcaps"


solves the problem I had (with <CTRL>-_ not working). This is obviously a workable solution, but I would have preferred to keep "ctrl:nocaps" if possible. Is there something in Gnome that "conflicts" with this? In the Prefs->Keyboard, it shows the correct setting for either of the above xorg.conf settings, but only "ctrl:swapcaps" works well.

Thanks!

-- leif


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]