[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

having installed with simple video driver, can't get 1280x800 back



  following up on an earlier post, the only way i could install f11
beta on a new gateway m-1626 with a 1280x800 display and a radeon
xpress 1270 video chipset was to select "simple video driver."

  now that the install is complete, "xdpyinfo" tells me that i'm
running at 1024x768 and i can't see how to switch to full 1280x800
resolution.  selecting "System -> Preferences -> Display" gives me
resolution choices of only 1024x768 or 800x600.  "lsmod" shows me that
the radeon driver is, indeed, loaded.

  the entire contents of /etc/X11/xorg.conf is:

Section "Device"
	Identifier "Videocard0"
	Driver "vesa"
EndSection

which i assume is the result of having selected the simple driver at
install time, yes?  is there a graphical way to adjust this, or should
i fix this by manually editing xorg.conf?

rday
--

========================================================================
Robert P. J. Day                               Waterloo, Ontario, CANADA

        Linux Consulting, Training and Annoying Kernel Pedantry.

Web page:                                          http://crashcourse.ca
Linked In:                             http://www.linkedin.com/in/rpjday
Twitter:                                       http://twitter.com/rpjday
========================================================================


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]