[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: having installed with simple video driver, can't get 1280x800 back



On Fri, 10 Apr 2009 06:44:55 -0400 (EDT)
"Robert P. J. Day" <rpjday crashcourse ca> wrote:

> On Fri, 10 Apr 2009, François Cami wrote:
> 
> > On Fri, 10 Apr 2009 05:57:35 -0400 (EDT)
> > "Robert P. J. Day" <rpjday crashcourse ca> wrote:
> >
> > >   following up on an earlier post, the only way i could install f11
> > > beta on a new gateway m-1626 with a 1280x800 display and a radeon
> > > xpress 1270 video chipset was to select "simple video driver."
> > >
> > > is there a graphical way to adjust this, or should
> > > i fix this by manually editing xorg.conf?
> >
> > 0. patch your system up to kernel-2.6.29.1-54.fc11 and
> >   xorg-x11-drv-ati-6.12.1-10.fc11 . Those are available from koji :
> >   http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=97202
> >   http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=96839
> > 1. rename xorg.conf to xorg.conf-backup
> > 2. check grub.conf for "nomodeset" and remove it as needed (a backup
> >   of the original grub.conf is advisable as well)
> > 3. reboot.
> >
> > You should be using the radeon driver in KMS mode.
> >
> > If that fails, boot without KMS (add nomodeset to the kernel command
> > line). If that still fails, boot into runlevel 3 (add 3 to the
> > kernel command line) and switch back grub.conf and xorg.conf to the
> > original state.
> 
>   done all that, no change. 

At this point, please file a bug. We'll take it from there.

Cheers

François


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]