[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: cooling fan is oscillating regularly once f11 beta starts to run



You said earlier this Gateway unit is refurbished? I wonder if it is a physical fan or a power supply problem. I'm pretty accustomed to EMachines and Gateway units coming with the cheapest possible power supplies. Which go bad, it seems. I tend to plug even my laptop power brick into a good UPS unit rather than the wall outlet itself, because in my area, power spikes and sags are pretty routine.

Bob


On 04/10/2009 07:51 AM, Robert P. J. Day wrote:
   (while i'm on a roll ...)

   on this gateway m-1626, shortly after f11 beta starts to run, the
cooling fan kicks into this regular oscillation with a period of about
4 seconds -- speed up, slow down, speed up, slow down ... you get the
idea.

   to test that it's not a HW issue, i rebooted and hopped into the
BIOS and let it sit there for several minutes, whereupon it ran nice
and smoothly the entire time.

   as soon as i rebooted fedora and got to my GNOME desktop, the
oscillation started up again.  occasionally, it will calm down briefly
but that doesn't last long.

   anyone else seeing this?

rday
--

========================================================================
Robert P. J. Day                               Waterloo, Ontario, CANADA

         Linux Consulting, Training and Annoying Kernel Pedantry.

Web page:                                          http://crashcourse.ca
Linked In:                             http://www.linkedin.com/in/rpjday
Twitter:                                       http://twitter.com/rpjday
========================================================================



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]