[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: fedora 11 alpha nfs not listening on udp port 2049?



On Wed, 4 Mar 2009, Jerry Amundson wrote:

> On Wed, Mar 4, 2009 at 10:37 AM, Robert P. J. Day <rpjday crashcourse ca> wrote:
> > On Wed, 4 Mar 2009, Jerry Amundson wrote:
> ...
> >> But for grins, I setup NFS on the same f11 workstation, (kept fully updated)...
> >>
> >> # netstat -nlp | grep 2049
> >> tcp        0      0 0.0.0.0:2049                0.0.0.0:*
> >>      LISTEN      -
> >> udp        0      0 0.0.0.0:2049
> >
> >  which brings me back to my original post on the topic since, when i
> > run the same command on my (alleged) f11 alpha NFS server, i don't see
> > that.  on my server, there is *nothing* listening on port 2049, even
> > though my invocation of "service nfs start" appears to work, and i can
> > see mountd and several nfsd's running.
> >
> >  that's the difference right there.
>
> Modules loaded?
>
> # lsmod | grep nfs
> nfsd                  250768  17
> exportfs                4432  1 nfsd
> nfs                   264080  1               <--- j'accuse!
> lockd                  70848  2 nfsd,nfs
> nfs_acl                 3072  2 nfsd,nfs
> auth_rpcgss            41600  2 nfsd,nfs
> sunrpc                190704  17 nfsd,nfs,lockd,nfs_acl,auth_rpcgss

  i have everything except for that one.  i just "modprobe"d it and it
loaded, but its usage count is zero, and mounting still fails.  do i
need to update a package or two?

rday
--

========================================================================
Robert P. J. Day
Linux Consulting, Training and Annoying Kernel Pedantry:
    Have classroom, will lecture.

http://crashcourse.ca                          Waterloo, Ontario, CANADA
========================================================================

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]