[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F12 beta i686 live CD hangs after starting udev



On Sat, 2009-10-31 at 21:56 +0100, Joshua C. wrote:
> 2009/10/31 TK009 <john brown009 gmail com>:
> > On Sat, Oct 31, 2009 at 07:48:17PM +0100, Joshua C. wrote:
> >> 2009/10/31 TK009 <john brown009 gmail com>:
> >> > On Sat, Oct 31, 2009 at 12:09:31PM +0100, Joshua C. wrote:
> >> >> 2009/10/31 Jurgen Kramer <gtmkramer xs4all nl>:
> >> >>
> >> >> In my case starting udev takes almost a minute in order to start. In
> >> >> f11 it needs about 3 secs.
> >> >>
> >> >
> >>  There is no floppy on my laptop and there's nothing about it in the
> >> bios. What should i disbale???
> >
> > When I saw 'takes almost a minute' I was reminded of this
> >
> > https://fedoraproject.org/wiki/Common_F11_bugs#System_pauses_during_boot_for_over_a_minute_at_.27Starting_udev.27
> 
> I already read this but the problem should be somewehere else. I
> haven't experienced this in f6 up to f11. It happens for the first
> time in f12. So this should be a regression.

Perhaps try to see what udev is doing that's taking a while.  Anything
in /var/log/messages (or dmesg) during live image initialization?  

If you can mount the live image filesystem from an already running
system, try editing the file '/etc/udev/udev.conf' and change:

  udev_log="debug"

This should enable debugging output for udev on startup.  I've not tried
this directly, but that might help identify what udev is doing that's
taking time during boot.

Thanks,
James

Attachment: signature.asc
Description: This is a digitally signed message part


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]