[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

NetworkManager at odd with system connections



Hi

I have a problem with NetworkManager on a fully updated rawhide. I have the following network configurations:

# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-br0
DEVICE=br0
TYPE=Bridge
BOOTPROTO=dhcp
>
# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-br0
DEVICE=eth0
TYPE=Ethernet
BRIDGE=br0
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:1B:FC:60:8D:45
>
With NetworkManager service disabled, network is functional but when I enable NetworkManager, it assigns an IP for eth0 and modifies route table which break the network:
# ifconfig
br0       Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1B:FC:60:8D:45 
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21b:fcff:fe60:8d45/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:925 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:749 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:334804 (326.9 KiB)  TX bytes:254028 (248.0 KiB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1B:FC:60:8D:45 
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21b:fcff:fe60:8d45/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:61144 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:40629 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:69658068 (66.4 MiB)  TX bytes:5827489 (5.5 MiB)
          Interrupt:17
...
route
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
192.168.1.0     *               255.255.255.0   U     0      0        0 br0
192.168.1.0     *               255.255.255.0   U     1      0        0 eth0
192.168.122.0   *               255.255.255.0   U     0      0        0 virbr0
link-local      *               255.255.0.0     U     1019   0        0 br0
default         192.168.1.254   0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0

Is this supposed to happen with NM or my configurations are incorrect?

Regards,
Masood

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]