[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Bose USB audio problems



On Tue, 2009-10-27 at 21:03 -0400, Richard Ryniker wrote:
> No joy when I plugged a Bose Corporation Companion 5 USB sound system

Here is your bug. You are using a Bose product. Please refrain from
this. :)

Okay, okay, audio snobbery aside...

> into an up-to-date (27Oct2009) Rawhide machine.  Perhaps there are
> essential pieces missing because this was a Live system installed to
> disk, not a full F12 installation from DVD.  This sound system works when
> connected to a Fedora 11 machine, although I feel it is definitely less
> stable recently than early in the life of F11.
> 
> Can someone say they have this type of USB audio output working with F12,
> and thus suggest it is an installation/configuration issue instead of
> something actually broken?
> 
> /var/log/messages has this to say (full log is at http://ryniker.ods.org/errors/eee_log2):
> 
> Oct 27 20:50:07 eee kernel: usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usb 3-2: New USB device found, idVendor=05a7, idProduct=1020
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usb 3-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usb 3-2: Product: Bose USB Audio
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usb 3-2: Manufacturer: Bose Corporation
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: generic-usb 0003:05A7:1020.0001: hiddev96,hidraw0: USB HID v1.10 Device [Bose Corporation Bose USB Audio] on usb-0000:00:1d.1-2/input2
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: ALSA sound/usb/usbaudio.c:1295: 2:1:1: cannot get freq at ep 0x1
> Oct 27 20:50:08 eee kernel: usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
> Oct 27 20:50:08 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:08 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:08 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:08 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:09 eee pulseaudio[1451]: module-udev-detect.c: Tried to configure /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-2/3-2:1.0/sound/card1 (alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00) more often than 5 times in 10s
> Oct 27 20:50:11 eee pulseaudio[1451]: module-udev-detect.c: Failed to open /proc/asound/card1: No such file or directory
> Oct 27 20:50:11 eee pulseaudio[1451]: module-udev-detect.c: Tried to configure /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-2/3-2:1.0/sound/card1 (alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00) more often than 5 times in 10s
> Oct 27 20:50:11 eee kernel: usb 3-2: reset full speed USB device using uhci_hcd and address 2
> Oct 27 20:50:11 eee kernel: ALSA sound/usb/usbaudio.c:1295: 2:1:1: cannot get freq at ep 0x1
> Oct 27 20:50:11 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:11 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module.c: Failed to load  module "module-alsa-card" (argument: "device_id="1" name="usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" card_name="alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00" tsched=yes ignore_dB=no card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
> Oct 27 20:50:12 eee pulseaudio[1451]: module-udev-detect.c: Tried to configure /devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-2/3-2:1.0/sound/card1 (alsa_card.usb-Bose_Corporation_Bose_USB_Audio-00) more often than 5 times in 10s

It looks like there's something weird about this hardware (oh, wow, I AM
surprised) that's causing PA to barf. Viz:

Oct 27 20:50:11 eee kernel: ALSA sound/usb/usbaudio.c:1295: 2:1:1:
cannot get freq at ep 0x1

that's very likely what results in PA having trouble.

I don't think it's a configuration problem. Can you post the output of
'alsa-info.sh --no-upload' ? Thanks.

You're probably going to wind up reporting an ALSA/kernel bug for this,
just so you know.

-- 
Adam Williamson
Fedora QA Community Monkey
IRC: adamw | Fedora Talk: adamwill AT fedoraproject DOT org
http://www.happyassassin.net


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]