[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] Centos5 hangs at System Message Bus



I had this same problem with K12LTSP 6.0
I honestly was so panic'd at the time(it was on a production box) that I didn't document how I solved it, although if you check the archives I MIGHT have posted a URL that helped me trouble shoot it.


--Huck

Brian Chivers wrote:
I've setup a CentOS 5 box with LDAP & Samba using the config files that I've been using on all my other boxes (Mix of FC3, CentOS4 and Suse) and it all seemed to be working until I rebooted.

When I reboot it hangs for about ten minutes at Starting System Message Bus but eventually starts up. Looking /var/log/messages it would appear that it's trying to bind to the ldap server but looking in /etc/rc.d/rc3.d system message bus starts BEFORE ldap, can I just move LDAP up to start earlier ??

Luckily this box isn't in use yet because with all my fiddling I've locked myself out so I'm going to start from scratch and test the notes I made last time and fine tune them whilst hopefully fixing this error.

I've had a look on the web and this seems to be a problem with FC6 as well but couldn't seem to find a solution that keeps ldap working for retrieval of groups & users.

Ideas would be gratefully received :-)

Brian Chivers
Portsmouth College

------------------------------------------------------------------------------------------------
   The views expressed here are my own and not necessarily

the views of Portsmouth College _______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]