[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] sudden appearance of grey X




On Sat, 26 May 2007, Jim McQuillan wrote:

> Julius,
>
> This is the point where I bring out the big guns.
>
>      tcpdump -i eth0 port 177
>
> Then, have someone turn on a thin client, and watch the traffic.
>
> You should see the request from the client, and then a reply from the
> server.  If the server is refusing to manage the client, then you should
> see a message to that effect.
>
> If you want me to take a look at the output, then do:
>
>      tcpdump -i eth0 -s0 -w /tmp/tcpdump.out port 177
>
> and email me the binary file as an attachment.
>
> I'll be in and out most of today (saturday).
>
> Jim.
>
> Julius Szelagiewicz wrote:
> >
> > On Sat, 26 May 2007, Jim McQuillan wrote:
> >
> >> Julius,
> >>
> >> How about the 'SERVER' setting in lts.conf, does it match the IP address
> >> of the server?
> >>
> >> Any chance the IP addr of the server has changed?
> >>
> >> Jim.
> >>
> >>
> >>
> >> Julius Szelagiewicz wrote:
> >>> On Fri, 25 May 2007, Jim McQuillan wrote:
> >>>
> >>>> Julius,
> >>>>
> >>>> Have you gone through the gray-screen troubleshooting guide on the wiki?
> >>>>
> >>>>    http://wiki.ltsp.org/twiki/bin/view/Ltsp/Troubleshooting-GrayScreen
> >>>>
> >>>> There's plenty of things you can do via SSH to troubleshoot this problem.
> >>>>
> >>>> Jim McQuillan
> >>>> jam Ltsp org
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>>
> >>>> Julius Szelagiewicz wrote:
> >>>>> Dear Folks,
> >>>>> 	I am stumped. A server that has been happily running K12 V6
> >>>>> rebelled after reboot. I don't get login screens on teminals nor on VNC
> >>>>> access. No files appear to be changed. xdm-conf is allowing management,
> >>>>> hosts file is fine, stopping iptables doesn't help, switching to kdm
> >>>>> doesn't help. The users are screaming and I am home sick. Ideas, please,
> >>>>> pretty please.
> >>>>> julius
> >>>>>
> >>>>> p.s. the server is 1600 miles away from me :-)
> >>>>>
> >>> Jim, tried it very thoroughly (this is my usual sequence of testing when I
> >>> get the grey X). This time, no joy - everything seems hunky-dory. Tried
> >>> with iptables off as well, same.
> >>> julius
> >>>
> > SERVER set ok, interface addresses unchanged. The nice? thing is that it
> > isn't just terminals - vncviewer localhost also gets grey screen. xdcmp
> > shows in netstat just as it should
> > 	the phone calls are driving me nuts - 3 deep at the counter
> > without computers. i shoud fire me.
> > julius
> >
Memorial Day weekend. The countermen went fishing with dissatisfied
customers, nobody in the building, just a message - "make sure it all
works Tuesday"

The starange thing is that the VNC client gets a grey screen too. I'm
beginning to think I might be getting first hardware failure in 5 years on
a Gateway server. That one is rather new.
julius


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]