[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Libvir] what is virt-install doing differently?



I'm looking at a problem where HVM xen/ia64 domains hang on boot using
virt-install, specifically at this point:

   ACPI: Core revision 20060707
   Boot processor id 0x0/0x0

Given VT-I capable hardware, this can be demonstrated with:

   virt-install -n rhel5hvm1 -v -r 1024 --vcpus=2 -c \
   /root/RHEL5-Server-20070112.3-ia64-DVD.iso -f \
   /var/lib/xen/images/rhel5hvm1 -s 20 --vnc

The really strange thing is that the boot works fine, using the same
configuration, if virt-install is not involved.  Actually,
I modify the configuration slightly to include the CD-ROM, but
otherwise it is the same:

    # cat /etc/xen/rhel5rc1s7hvm2
    # Automatically generated xen config file
    name = "rhel5rc1s7hvm2"
    builder = "hvm"
    memory = "1024"
    disk = [ 'phy:/dev/cciss/c0d1p1,hda,w', 'file:/root/RHEL5-Server-20070112.3-ia64-DVD.iso,hdc:cdrom,r' ]
    vif = [ 'type=ioemu, mac=00:16:3e:50:4c:95, bridge=xenbr1', ]
    uuid = "c228739b-9e6c-bb11-47d8-281ca2edf750"
    device_model = "/usr/lib/xen/bin/qemu-dm"
    kernel = "/usr/lib/xen/boot/hvmloader"
    vnc=1
    vncunused=1
    apic=1
    acpi=1

    vcpus=2
    serial = "pty" # enable serial console
    on_reboot   = 'restart'
    on_crash    = 'restart'

I don't understand what would be different about the virt-install boot
vs. booting straight from the generated configuration.  Can somebody
shed some light on this?

Thanks,
Aron

Attachment: pgpn2w3uLOeZY.pgp
Description: PGP signature


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]