[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] Libvirtd default.xml (in qemu/networks/autostart) breaks XEN



On Fri, Jul 18, 2008 at 08:15:20PM +0200, Stefan de Konink wrote:
> Daniel P. Berrange schreef:
> >On Fri, Jul 18, 2008 at 12:33:22PM +0200, Stefan de Konink wrote:
> >>The desire to automatically install the autostarted network configuration
> >>of libvirt broke my (and some other users on xen-users) setup. I suggest
> >>to *remove* this network configuration as default and *not* put it into
> >>xenstore as a stateful config.
> >>
> >>*It does not work by default*
> >
> >It works just fine by default. If anything is breaking networking it is
> >XenD.
> 
> The default is xenbr0... and since xend is still required for all 
> operations, it is a bit strange to claim it breaks itself...

The 'default' is whatever your management app decides is the default
(if any), which has nothing todo with what XenD creates  by default.
virt-install will default to the bridge associated with the default
route, if none is found it'll use the first libvirt virtual network
it finds. Fedora does not create 'xenbr0' in a standard install so
the virbr0 will always be used unless the admin has configured full
bridging. Even if the admin has got bridging configured, the prescence
of virbr0 does not impact that functionality.

Daniel
-- 
|: Red Hat, Engineering, London   -o-   http://people.redhat.com/berrange/ :|
|: http://libvirt.org  -o-  http://virt-manager.org  -o-  http://ovirt.org :|
|: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
|: GnuPG: 7D3B9505  -o-  F3C9 553F A1DA 4AC2 5648 23C1 B3DF F742 7D3B 9505 :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]