[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] Problem in attaching a interface to a domain



On Thu, May 22, 2008 at 12:18:18PM +0530, sarveswara rao mygapula wrote:
> Hello,
> 
> I am facing problems in creating a network bridge using libvirt. My
> requirement is, i need to create a bridge on the host machine. The bridge
> shd get ip address from dhcp server(instead of static). I am not getting
> what exactly the xml format that virsh is looking for?
> 
> I am using the following xml for creating a bridge.
> <network>
>         <name>local</name>
>         <bridge name="virbr1" />
>         <source dev="eth1"/>
>         <mac address="00:11:22:33:44:55"/>
> </network>
> 
> The bridge is getting created but not with the specified device and mac
> address. Bridge is not getting ip address at all.
> Can you please tell me the xml format for my requirement?

There is info on the website here:

   http://libvirt.org/formatnetwork.html


NB, the libvirt <network> format is only relevant for creating bridges
that forward traffic, optionally with NAT. It does *not* create bridges
with a physical device attached. For info on the latter use your distro
network setup process, eg

  http://wiki.libvirt.org/page/Networking

Regards,
Dan.
-- 
|: Red Hat, Engineering, Boston   -o-   http://people.redhat.com/berrange/ :|
|: http://libvirt.org  -o-  http://virt-manager.org  -o-  http://ovirt.org :|
|: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
|: GnuPG: 7D3B9505  -o-  F3C9 553F A1DA 4AC2 5648 23C1 B3DF F742 7D3B 9505 :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]