[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] [PATCH 0/1] Fix pool create when pool already exists



On Wed, Jul 01, 2009 at 11:02:08AM +0200, Daniel Veillard wrote:
> On Tue, Jun 30, 2009 at 04:22:37PM -0400, David Allan wrote:
> > When storagePoolCreate is called to define a pool that already exists, it mistakenly destroys the existing pool.  This patch fixes the problem.  
> 
>   Hum, I tried to assert the level of damage this bug generates and
> I have been surprized by the following:
> 
> virsh # pool-create /tmp/pool.xml
> Pool testpool created from /tmp/pool.xml
> 
> virsh # pool-list
> Name                 State      Autostart
> -----------------------------------------
> testpool             active     no
> 
> virsh # pool-create /tmp/pool.xml
> error: Failed to create pool from /tmp/pool.xml
> error: internal error storage pool already exists
> 
> virsh # pool-list
> Name                 State      Autostart
> -----------------------------------------
> testpool             active     no
> 
> virsh #
> 
>   I.e. on an unpatched libvirtd, I can hit the error, but the pool still
> shows up, so I'm wondering what's the effect of the 
>   virStoragePoolObjRemove(&driver->pools, pool);
> that we are avoiding here... it should remove the pool from the list,
> but I'm not seeing this, so I'm a bit puzzled...

What version of libvirt are you running ?  This bug was fairly 
recently introduced - it doesn't hit F11 libvirt, but does hit
current CVS when I try your steps. (ie 'testpool' disappears)

Daniel
-- 
|: Red Hat, Engineering, London   -o-   http://people.redhat.com/berrange/ :|
|: http://libvirt.org  -o-  http://virt-manager.org  -o-  http://ovirt.org :|
|: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
|: GnuPG: 7D3B9505  -o-  F3C9 553F A1DA 4AC2 5648 23C1 B3DF F742 7D3B 9505 :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]