[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] pool default not starting on f10



Jason Guiditta wrote:
> Hello, hopefully this is something simple I just don't understand how to
> debug, but right now, it is keeping me from creating any new VMs.  As
> stated in the subject, I am running F10, on x86_64 arch.  Libvirt
> version is 0.6.1-5.fc10.  Using virt-manager to create a new vm, when I
> get to the step to create a disk image, I get the error:
> 'Storage parameter error. internal error storage pool is not active'.
> Running 
> 
> virsh pool-start default
> 
> gets me:
> error: Failed to start pool default
> error: out of memory
> 
> Note there is no reason my machine would be out of memory, is has 6GB
> and nothing else running (and tried this right after booting)
> 
> virsh pool-list --all
> 
> shows default is inactive and 'yes' for autostart
> 
> I would be happy to file a bug if needed, but thought I would throw this
> out to the list first to see if I was just unaware of some simple fix.
> Let me know if there are other details I can provide to make this easier
> to solve. Thanks,
> 
> -j

Can you try the following:

su -
service libvirtd stop
libvirtd

Then from another terminal:

sudo virsh pool-start default

And see if anything more informative is printed in the 'libvirtd'
terminal: there may be a useful error that we are squashing somewhere.

Thanks,
Cole


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]