[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] Domain not stable while created...



Hello,

Thanks Alex

I created a domain using  "virsh -c xen:/// define libvirt-ttylinux.xml" and "virsh start ttyimage" for a simple ttyimage.

Problem I face is that the image shutsdown immedialtely once virsh start guest  is typed.
I checked the Xend Logs
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
---[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:116) DevController: writing {'frontend-id': '6', 'domain': 'ttyimage', 'frontend': '/local/domain/6/device/vkbd/0', 'state': '1', 'online': '1'} to /local/domain/0/backend/vkbd/6/0.
[2010-04-11 07:08:02 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:633) Checking for duplicate for uname: /usr/local/ttylinux-xen-libvirt/ttylinux-xen.img [file:/usr/local/ttylinux-xen-libvirt/ttylinux-xen.img], dev: sda, mode: w
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:114) DevController: writing {'virtual-device': '2048', 'device-type': 'disk', 'protocol': 'x86_32-abi', 'backend-id': '0', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vbd/6/2048'} to /local/domain/6/device/vbd/2048.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:116) DevController: writing {'domain': 'ttyimage', 'frontend': '/local/domain/6/device/vbd/2048', 'format': 'raw', 'dev': 'sda', 'state': '1', 'params': '/usr/local/ttylinux-xen-libvirt/ttylinux-xen.img', 'mode': 'w', 'online': '1', 'frontend-id': '6', 'type': 'file'} to /local/domain/0/backend/vbd/6/2048.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:114) DevController: writing {'mac': '00:1d:60:ec:ae:1c', 'handle': '0', 'protocol': 'x86_32-abi', 'backend-id': '0', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vif/6/0'} to /local/domain/6/device/vif/0.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:116) DevController: writing {'bridge': 'peth0', 'domain': 'ttyimage', 'handle': '0', 'script': '/etc/xen/scripts/vif-bridge', 'state': '1', 'frontend': '/local/domain/6/device/vif/0', 'mac': '00:1d:60:ec:ae:1c', 'vifname': 'testnimb-0', 'online': '1', 'frontend-id': '6'} to /local/domain/0/backend/vif/6/0.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:114) DevController: writing {'protocol': 'x86_32-abi', 'state': '1', 'backend-id': '0', 'backend': '/local/domain/0/backend/vfb/6/0'} to /local/domain/6/device/vfb/0.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:116) DevController: writing {'vncunused': '0', 'domain': 'ttyimage', 'frontend': '/local/domain/6/device/vfb/0', 'vncdisplay': '0', 'state': '1', 'online': '1', 'frontend-id': '6', 'type': 'vnc'} to /local/domain/0/backend/vfb/6/0.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (vfbif:70) No VNC passwd configured for vfb access
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (vfbif:11) Spawn: ['/usr/lib/xen/bin/qemu-dm', '-M', 'xenpv', '-d', '6', '-domain-name', 'ttyimage', '-vnc', '127.0.0.1:0', '-vncunused', '-k', 'en-us']
[2010-04-11 07:08:02 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:992) Storing VM details: {'shadow_memory': '0', 'uuid': 'd5e916b0-bc2d-01f9-8156-4808c754f67a', 'on_reboot': 'restart', 'start_time': '1270937282.29', 'on_poweroff': 'destroy', 'name': 'ttyimage', 'xend/restart_count': '0', 'vcpus': '1', 'vcpu_avail': '1', 'memory': '64', 'on_crash': 'destroy', 'image': '(linux (kernel /boot/vmlinuz-2.6.18-164.2.1.el5xen))', 'maxmem': '64'}
[2010-04-11 07:08:02 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:1027) Storing domain details: {'console/ring-ref': '65674', 'console/port': '2', 'name': 'ttyimage', 'console/limit': '1048576', 'vm': '/vm/d5e916b0-bc2d-01f9-8156-4808c754f67a', 'domid': '6', 'cpu/0/availability': 'online', 'memory/target': '65536', 'store/ring-ref': '65675', 'store/port': '1'}
[2010-04-11 07:08:02 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:1249) XendDomainInfo.handleShutdownWatch
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:158) Waiting for devices vif.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:164) Waiting for 0.
[2010-04-11 07:08:02 xend 3155] DEBUG (DevController:509) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/6/0/hotplug-status.
[2010-04-11 07:08:51 xend 3155] INFO (XendDomain:387) Domain ttyimage (6) unpaused.
[2010-04-11 07:08:54 xend.XendDomainInfo 3155] WARNING (XendDomainInfo:1177) Domain has crashed: name=ttyimage id=6.
[2010-04-11 07:08:54 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:2128) XendDomainInfo.destroy: domid=6
[2010-04-11 07:08:54 xend.XendDomainInfo 3155] INFO (XendDomainInfo:2289) Dev 2048 still active, looping...
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] INFO (XendDomainInfo:2289) Dev 2048 still active, looping...
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] INFO (XendDomainInfo:2289) Dev 2048 still active, looping...
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] INFO (XendDomainInfo:2289) Dev 2048 still active, looping...
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:2053) UUID Created: True
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:2054) Devices to release: [5], domid = 6
[2010-04-11 07:08:55 xend.XendDomainInfo 3155] DEBUG (XendDomainInfo:2066) Releasing PVFB backend devices ...
[2010-04-11 07:08:55 xend 3155] DEBUG (DevController:509) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/6/0/hotplug-status.
[2010-04-11 07:08:55 xend 3155] DEBUG (DevController:509) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/6/0/hotplug-status.
[2010-04-11 07:08:55 xend 3155] DEBUG (DevController:509) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/1/0/hotplug-status.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Libvirt Log Message:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apr 11 07:27:10 sankamesh libvirtd: 07:27:10.990: error : internal error looking up dom
Apr 11 07:27:14 sankamesh kernel: device testnimb-0 entered promiscuous mode
Apr 11 07:27:14 sankamesh kernel: ADDRCONF(NETDEV_UP): testnimb-0: link is not ready
Apr 11 07:27:18 sankamesh kernel: virbr0: port 1(testnimb-0) entering disabled state
Apr 11 07:27:18 sankamesh kernel: device testnimb-0 left promiscuous mode
Apr 11 07:27:18 sankamesh kernel: virbr0: port 1(testnimb-0) entering disabled state

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The configuration xml file ::
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<domain type='xen'>
    <name>ttyimage</name>
    <os>
        <type>linux</type>
        <kernel>/boot/vmlinuz-2.6.18-164.2.1.el5xen</kernel>
       </os>
    <memory>65536</memory>
    <vcpu>1</vcpu>
    <on_poweroff>destroy</on_poweroff>
    <on_reboot>restart</on_reboot>
    <on_crash>destroy</on_crash>
    <devices>
        <graphics type='vnc' port='5900'/>
        <disk type='file'>
            <source file='/usr/local/ttylinux-xen-libvirt/ttylinux-xen.img' />
            <target dev='sda' />
        </disk>
        <interface type='bridge'>
            <source bridge='virbr0' />
            <mac address='00:1d:60:ec:ae:1c' />
            <target dev='testnimb-0' />
        </interface>
    </devices>
</domain>


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I use Static Ip address and brctl show ::

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
bridge name     bridge id               STP enabled     interfaces
virbr0          8000.000000000000       yes
xenbr0          8000.feffffffffff            no                    peth0
                                                                            vif0.0

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


I am confused about the error in log messages. I just want to have a stable image running. What could be the problem???

Kindly help me

Thanks


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Using 'virsh create guest.xml' cmds can simply activate the guest, which only exist active domain instead of define domain,
and the guest will disappear if it isn't in define domain and you carry out some operations, e.g. 'destroy' or 'shutdown' or
'save' etc. so you should correctly use virsh cmds:
FYI,
virsh -c xen:/// define libvirt-ttylinux.xml
virsh start guestname

Alex


Your Mail works best with the New Yahoo Optimized IE8. Get it NOW!.
[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]