[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] Live migration woes

> On Fri, Feb 05, 2010 at 03:21:32PM -0500, Thomas Sjolshagen wrote:

>>> is anyone using libvirt-git and qemu-kvm post-0.11 and can live 
>>> migrate VMs successfully for- and backwards? qemu-kvm-0.11 seems
>>> to be the latest release were live migration works, and I'm
>>> trying to figure out if its a kvm or libvirt problem, since there
>>> were other things (balloon parameter f.e.) that were changed with
>>> qemu-kvm-0.12 and caused troubles when using libvirt.
>> Yes.
>> I'm using the virt-preview repo (rawhide) and I just noticed,
>> today, after re-upgrading to 0.12.2-5 (since -4 has a rather nasty
>> IO problem for virtio devices against raw image files) that my 
>> live-migrations fail with the following error message on the 
>> destination system (i.e. the system the I'm trying to migrate to):
>> /var/log/libvirt/qemu/<guest>.log: Unknown savevm section 
>> -2038417646 load of migration failed
> This looks like a new QEMU bug to me

I can confirm this bug is happening on Ganeti as well [1]. It appears
that if you sync the time on the guest VM before migrating back to the
other node it will "succeed" most of the time. Has anyone opened a bug
for this on the qemu-kvm bug tracker yet? I was about to do that myself.



Lance Albertson                                    lance <at> osuosl.org
Systems Administrator / Architect                        Open Source Lab
Network Services                                 Oregon State University
Work: 541-737-9975                                   PGP Key: 0x27F4B742
GPG Fingerprint       0423 92F3 544A 1282 5AB1  4D07 416F A15D 27F4 B742

Attachment: signature.asc
Description: OpenPGP digital signature

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]