[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[libvirt] Cannot use console with 0.7.5, error: internal error no assigned pty for device serial0



Hi,

I have one test host running Debian unstable (kernel 2.6.32.3), and I
would like to virtualize on it using KVM and virsh. Debian unstable
has libvirt 0.7.5.

On this host, I cannot start any KVM domain using console with these
XML parts:

    <serial type='pty'>
      <target port='0'/>
    </serial>
    <console type='pty'>
      <target port='0'/>
    </console>

When I try virsh start $domain, I get the error message:

error: internal error no assigned pty for device serial0

When I remove the serial and console stanza, the machine starts up.
This is the configuration documented everywhere. At first, I suspected
a change in the configuration syntax and filed Debian bug #565145, But
on the #virt IRC channel, people suggested that there was a change in
libvirt parsing KVM's output, which may be a genuine bug breaking the
console.

Is this already a known issue? Can I do anything to help debugging?

Greetings
Marc

-- 
-----------------------------------------------------------------------------
Marc Haber         | "I don't trust Computers. They | Mailadresse im Header
Mannheim, Germany  |  lose things."    Winona Ryder | Fon: *49 621 72739834
Nordisch by Nature |  How to make an American Quilt | Fax: *49 3221 2323190


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]