[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] hugepages error: "hugetlbfs filesystem is not mounted"



On 03.10.11 12:24, Daniel P. Berrange wrote:
> On Mon, Oct 03, 2011 at 01:09:31PM +0200, Shahar Havivi wrote:
> > Hi,
> > 
> > I am trying to run a VM (via VDSM) with hugepages and I am getting this error:
> > "virNetClientProgramDispatchError:170 : internal error hugetlbfs filesystem is not mounted"
> > 
> > 
> > hugepages is mounted with the proper permissions (36:36) in case of vdsm user,
> > this code use to work..., now I am at version: libvirt-0.9.4-12.el6.x86_64
> > 
> > output of few commands:
> > 
> > # tree /dev/hugepages/
> > /dev/hugepages/
> > `-- libvirt
> >     `-- qemu
> > 
> > # ll -n /dev/hugepages/libvirt/
> > total 0
> > drwxr-xr-x 2 36 36 0 Oct  3 12:46 qemu/
> 
> The user ID  '36:36' looks a little bit strange. Did you set that
this is the userid that vdsm use
> yourself ?  When libvirtd starts up, it should detect the mount
> point and then create the $MOUNT/libvirt/qemu directory itself,
> setting up the correct userid/groupid which i'd expect to be 
> 107:107 on Fedora/Rhel
> 
> In addition, was the hugetlbfs mount point actually mounted at
> the time libvirtd was started up ?  If you mount hugetlbfs after
> starting libvirtd, you will need to restart it to enable hugetlbs
> in libvirtd.
No, it was not mounted prior to libvirt startup
> 
> Daniel
> -- 
> |: http://berrange.com      -o-    http://www.flickr.com/photos/dberrange/ :|
> |: http://libvirt.org              -o-             http://virt-manager.org :|
> |: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
> |: http://entangle-photo.org       -o-       http://live.gnome.org/gtk-vnc :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]