[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] [SOLVED] virDomainAttachDevice error during disk hotplug



On 08/17/2013 02:18 AM, Doug Goldstein wrote:
On Fri, Aug 16, 2013 at 8:30 AM, Daniel P. Berrange <berrange redhat com> wrote:
On Fri, Aug 16, 2013 at 06:51:21PM +0530, Deepak C Shetty wrote:
> On 08/10/2013 06:20 PM, Deepak C Shetty wrote:
> >2013-08-10 11:19:41.772+0000: 1091: debug :
> >qemuMonitorIOProcess:345 : QEMU_MONITOR_IO_PROCESS:
> >mon=0x7f92f0007830 buf={"return": "could not open disk image
> >/var/run/vdsm/3333017d-1278-4bfb-8129-62bded257399: Invalid
> >argument\r\n", "id": "libvirt-67"}^M
>
> Any suggestions from anyone on why "Invalid Argument" is being returned ?

QEMU's error reporting for disk configs is known to be worse than
useless.  You can't infer anything useful from "Invalid Argument"
I'm afraid.


I'm going to go out on a limb here and say its an O_DIRECT error. Reason I'm guessing this is that O_DIRECT is not supported on tmpfs and when you attempt to open() a file with O_DIRECT and its not supported you'll get back -EINVAL from the kernel. Newer systems have /run as tmpfs and /var/run symlinked to /run.

Bingo!!!
Thanks Doug.. thats probably the right reason. Moving the file to a diff dir thats not on tmpfs works!
I was abt to start debugging from qemu perspective, but now i think thats not needed.
I wish i had thot abt this earlier... would have saved fews days for me!

thanx,
deepak



--
Doug Goldstein


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]