[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] libvirt RPC error



Hi,
	Does the transport have any configuration file to throttle the connections through ssh made from a client ?
                The logs are huge even after compressing(5MB). Is there a site where I can upload this to ?      
	
Regards,
Navin
 
-----Original Message-----
From: Peter Krempa [mailto:pkrempa redhat com] 
Sent: Friday, January 11, 2013 2:23 PM
To: Parakkal, Navin S
Cc: libvir-list redhat com; libvirt-users redhat com; Pargaonkar, Vishwanath Bandoo (HP Software); Bertin, Chris R; Sudhakaran, Sonu (TSG Software)
Subject: Re: [libvirt] libvirt RPC error

On 01/11/13 07:01, Parakkal, Navin S wrote:
> Hi,
>
> I'm using qemu+ssh://username hostname/system as the remote URI. 
> Libvirt seems to be communicating fine until some 2 minutes (we poll 
> every 5
> seconds) and then it throws up RPC error and many counters are wrong.
> But if I collect on localhost the counters seems to be coming fine. 
> Test and testvm are guests on the local machine where as Win8 and 
> Ubuntu* are remote URI's connected through ssh.
>
> What causes this error "libvir: RPC error : End of file while reading
> data: : Input/output error"
>
> and how do we fix it ?
>
> I've pasted the logfile inline.
>
> Localhost from which we are connecting:
>
> uname -aLinux iwf0044110 3.2.0-23-generic #36-Ubuntu SMP Tue Apr 10
> 20:39:51 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
>
> root iwf0044110:/home1/parakkal/COLLABNET_11.10_NEW/hpsw-oa/PA/numsVob
> /linux/2.2/Linux2.6_64_debug#
> cat /etc/lsb-release
>
> DISTRIB_ID=Ubuntu
>
> DISTRIB_RELEASE=12.04
>
> DISTRIB_CODENAME=precise
>
> DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04 LTS"
>
> root iwf0044110:/home1/parakkal/COLLABNET_11.10_NEW/hpsw-oa/PA/numsVob
> /linux/2.2/Linux2.6_64_debug#
> virsh version
>
> Compiled against library: libvir 0.9.8
>
> Using library: libvir 0.9.8
>
> Using API: QEMU 0.9.8
>
> Running hypervisor: QEMU 1.0.0
>
> Remote host:
>
> root iwf004461:/home1/parakkal/COLLABNET_11.10_NEW/hpsw-oa/PA/numsVob/
> linux/2.2#
> uname -a
>
> Linux iwf004461 3.0.0-12-server #20-Ubuntu SMP Fri Oct 7 16:36:30 UTC
> 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
>
> root iwf004461:/home1/parakkal/COLLABNET_11.10_NEW/hpsw-oa/PA/numsVob/
> linux/2.2#
> cat /etc/lsb-release
>
> DISTRIB_ID=Ubuntu
>
> DISTRIB_RELEASE=11.10
>
> DISTRIB_CODENAME=oneiric
>
> DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.10"
>
> root iwf004461:/home1/parakkal/COLLABNET_11.10_NEW/hpsw-oa/PA/numsVob/
> linux/2.2#
> virsh version
>
> Compiled against library: libvir 0.9.2
>
> Using library: libvir 0.9.2
>
> Using API: QEMU 0.9.2
>
> Running hypervisor: QEMU 0.14.1
>
> Note: libvirt.so not present, using /usr/lib/libvirt.so.0
>
> libvir: error : no connection driver available for No connection for 
> URI xen:///
>
> No Xen on this system
>
> NOTE: 1 memory stats available out of 8
>


Hm those errors you pasted seem really strange. As it appears to work on localhost, the problem will be probably in the transport itself.

As the log you posted contains only error messages it's hard to tell the reason for this behavior.

One of the reasons might be that the machine name isn't resolving correctly. Please try to fix your DNS or /etc/hosts file so that the resolution works.

Could you please post logs containing debug logs both from the client (refer to http://libvirt.org/logging.html#log_library for steps to enable them) and also from the server. Please attach them compressed as they tend to grow really large after a short time.

Thanks

Peter


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]