[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] virsh live migration w/o shared storage fails with error as vm is not running



On 06/14/2013 03:15 AM, Paolo Bonzini wrote:
Il 13/06/2013 13:26, chandrashekar shastri ha scritto:
On 06/13/2013 02:14 PM, Stefan Hajnoczi wrote:
On Thu, Jun 13, 2013 at 10:31:04AM +0530, chandrashekar shastri wrote:
We are testing the upstream KVM with :

Kernel, Qemu, Libvirt, Virt-Manager is built from the source (git).

kernel version : 3.9.0+
qemu version : QEMU emulator version 1.5.0
libvirt version : 1.0.5
Please try with libvirt 1.0.5.2.
I pulled the latest libvirt from git to test this and some other issues as suggested by commuinty. But I am stuck and not able to make any progress because libvirt compliation is failing with below error:

Sorry for Laszlo, Stefan, Martin, Paolo and others for not following the things what they have suggessted.

Below is the error what I am getting when I tried to compile the libvirt:

###############################################################
You may need to use the following Makefile variables when linking.
Use them in <program>_LDADD when linking a program, or
in <library>_a_LDFLAGS or <library>_la_LDFLAGS when linking a library.
  $(GETADDRINFO_LIB)
  $(GETHOSTNAME_LIB)
  $(HOSTENT_LIB)
  $(INET_NTOP_LIB)
  $(INET_PTON_LIB)
  $(LDEXP_LIBM)
  $(LIBSOCKET)
  $(LIB_CLOCK_GETTIME)
  $(LIB_EXECINFO)
  $(LIB_FDATASYNC)
  $(LIB_POLL)
  $(LIB_PTHREAD)
  $(LIB_PTHREAD_SIGMASK)
  $(LIB_SELECT)
  $(LTLIBINTL) when linking with libtool, $(LIBINTL) otherwise
  $(LTLIBTHREAD) when linking with libtool, $(LIBTHREAD) otherwise
  $(PTY_LIB)
  $(SERVENT_LIB)

Don't forget to
  - "include gnulib.mk" from within "gnulib/lib/Makefile.am",
  - "include gnulib.mk" from within "gnulib/tests/Makefile.am",
  - mention "-I gnulib/m4" in ACLOCAL_AMFLAGS in Makefile.am,
  - mention "gnulib/m4/gnulib-cache.m4" in EXTRA_DIST in Makefile.am,
  - invoke gl_EARLY in ./configure.ac, right after AC_PROG_CC,
  - invoke gl_INIT in ./configure.ac.
running: AUTOPOINT=true LIBTOOLIZE=true autoreconf --verbose --install --force -I gnulib/m4 --no-recursive
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: running: true --force
autoreconf: running: aclocal -I m4 -I gnulib/m4 --force -I m4 -I gnulib/m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: running: true --copy --force
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --include=gnulib/m4 --force
autoreconf: running: /usr/bin/autoheader --include=gnulib/m4 --force
autoreconf: running: automake --add-missing --copy --force-missing
configure.ac:2424: error: required file 'gnulib/lib/Makefile.in' not found
configure.ac:2424: error: required file 'gnulib/tests/Makefile.in' not found
autoreconf: automake failed with exit status: 1

###########################################################################


I didn't face any issue with libvirt 1.0.5. Please let me know if I am missing anything here or it is really a bug with "gnulib".

Thanks,
Chandrashekar

virt-install : 0.600.3

I have followed the below steps to test the "Live migration w/o
shared storage" feature :

1. Created the qemu-img create -f qcow2 vm.qcow2 12G on the
destination host which is same as the source.
2. Started the guest on the source
3. Started the vncdisplay to monitor the guest
4. Initiated the migration "virsh migrate --live rhel64-64
qemu+ssh://9.126.89.202/system --verbose --copy-storage-all"
I recently found a bug here related to IPv4/IPv6.  I need to understand
if it is in QEMU or libvirt.

Paolo



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]