[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[libvirt] Libvirt 1.0.5 with Openvswitch 1.11.90: unable to add bridge br0 port vnet0 operation not supported



Howdy,

 

Running the most recent OVS and libvirt I’m running into the following error message with virt-install:

 

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# ovs-vsctl -V

ovs-vsctl (Open vSwitch) 1.11.90

Compiled May  6 2013 22:37:22

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5#

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# virt-install --connect qemu:///system --name DSL2 --ram 1024 --vcpus 1 --disk path=/tmp/dsl2,size=1,bus=virtio,cache=none --network=bridge:br0  --vnc --os-type=linux --cdrom /dev/sr0

 

Starting install...

ERROR    Unable to add bridge br0 port vnet0: Operation not supported

Domain installation does not appear to have been successful.

If it was, you can restart your domain by running:

  virsh --connect qemu:///system start DSL2

otherwise, please restart your installation.

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# ovs-vsctl del-port br0 vnet0

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# libvirtd --version

libvirtd (libvirt) 1.0.5

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# virsh --version

1.0.5

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# virt-install --connect qemu:///system --name DSL2 --ram 1024 --vcpus 1 --disk path=/tmp/dsl2,size=1,bus=virtio,cache=none --network=bridge:br0  --vnc --os-type=linux --cdrom /dev/sr0

 

Starting install...

ERROR    Unable to add bridge br0 port vnet0: Operation not supported

Domain installation does not appear to have been successful.

If it was, you can restart your domain by running:

  virsh --connect qemu:///system start DSL2

otherwise, please restart your installation.

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5#

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# ovs-vsctl show

b81788a2-f45d-4fad-aad2-f423e6e70bad

    Bridge "br0"

        Port "eth1"

            Interface "eth1"

        Port "br0"

            Interface "br0"

                type: internal

        Port "tap0"

            Interface "tap0"

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5#

 

Even if I create a new OVS switch I get the same result:

 

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# ovs-vsctl add-br b1

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5# virt-install --connect qemu:///system --name DSL2 --ram 1024 --vcpus 1 --disk path=/tmp/dsl2,size=1,bus=virtio,cache=none --network=bridge:b1  --vnc --os-type=linux --cdrom /dev/sr0

 

Starting install...

ERROR    Unable to add bridge b1 port vnet0: Operation not supported

Domain installation does not appear to have been successful.

If it was, you can restart your domain by running:

  virsh --connect qemu:///system start DSL2

otherwise, please restart your installation.

root qemu-kvm:~/libvirt-1.0.5#

 

Nothing in the openvswitch log file (OVS itself works fine, I can start VMs with the kvm command line).

 

Any clues? I’m not too sure how to trace libvirt calls to OVS (according to the release notes, versions 1.0+ of libvirtd should work with OVS. Note: I am not using brcompat, I believe it’s obsolete in the OVS version I’m running).

 

Thanks,

 

Chris.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]