[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] libvirt default network



On Tue, Feb 11, 2014 at 12:13:49PM +0100, Thierry Parmentelat wrote:
> Hello Laine; please see inline — many thanks for the feedback in any case — Thierry
> 
> > 4) Even if you are installing/upgrading libvirt-daemon-config-network
> > and the system doesn't already have a default network in place, *if
> > libvirt-daemon-config-network package is installed/updated after the
> > libvirt-daemon package is installed/updated (i.e. libvirtd has already
> > been restarted), then the newly placed default.xml will not be
> > recognized until the libvirtd service is again restarted. (actually it
> > appears that yum (or maybe rpm) is smart enough to do upgrade the files
> > from all packages before running any %post scripts, so that may not be a
> > problem).
> 
> I value your explanations very much
> however it seems that in our case:
> . this is observed in a test framework, and we run into this problem right after installing for the first time, there’s no upgrading in the loop
> . I should probably have added the extract below to the report
> this is captured at build-time when preparing the image that these nodes will be running 
> as you can see the post install snippet responsible for creating the /etc/libvirt/… stub fails because at that time, the source from /usr/share/libvirt is not available yet
> 
>   Installing : libvirt-client-1.2.1-0.x86_64                            242/340
>   Installing : libvirt-python-1.2.1-0.x86_64                            243/340
> ...
>   Installing : libvirt-daemon-1.2.1-0.x86_64                            249/340
>   Installing : libvirt-daemon-driver-secret-1.2.1-0.x86_64              250/340
>   Installing : libvirt-daemon-driver-nodedev-1.2.1-0.x86_64             251/340
>   Installing : libvirt-daemon-config-network-1.2.1-0.x86_64             252/340
> /var/tmp/rpm-tmp.4piryn: line 3: /usr/share/libvirt/networks/default.xml: No such file or directory
> ln: failed to create symbolic link '/etc/libvirt/qemu/networks/autostart/default.xml': No such file or directory
> warning: %post(libvirt-daemon-config-network-1.2.1-0.x86_64) scriptlet failed, exit status 1
> Non-fatal POSTIN scriptlet failure in rpm package libvirt-daemon-config-network-1.2.1-0.x86_64
>   Installing : libvirt-daemon-driver-uml-1.2.1-0.x86_64                 253/340
>   Installing : libvirt-daemon-config-nwfilter-1.2.1-0.x86_64            254/340
>   Installing : ebtables-2.0.10-11.fc20.x86_64                           255/340
>   Installing : libvirt-daemon-driver-nwfilter-1.2.1-0.x86_64            256/340
> ...
>   Installing : libvirt-daemon-driver-network-1.2.1-0.x86_64             276/340
>   Installing : libvirt-daemon-driver-lxc-1.2.1-0.x86_64                 277/340

Yep, this is pretty clear that we have a missing dep.

libvirt-daemon-config-network Requires libvirt-daemon, which is fine
when we do *not* have driver modules enabled.

In your case though we do have driver modules enabled, so we must
add a dep on  libvirt-daemon-driver-network from config-network

Daniel
-- 
|: http://berrange.com      -o-    http://www.flickr.com/photos/dberrange/ :|
|: http://libvirt.org              -o-             http://virt-manager.org :|
|: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
|: http://entangle-photo.org       -o-       http://live.gnome.org/gtk-vnc :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]