[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] [PATCH] lxc: Add virCgroupSetOwner()



Am 14.02.2014 13:42, schrieb Stephan Sachse:
>>> agetty[38]: /dev/tty1: cannot get controlling tty: Operation not permitted
>>> agetty[38]: /dev/tty1: cannot get controlling tty: Operation not permitted
>>> agetty[38]: /dev/tty1: cannot set process group: Inappropriate ioctl for device
>>
>> Is this really the reason why the login fails? Does getty not start or does the login fail?
> 
> yes, the getty is started
> 
> 100000   26665  0.0  0.0   6412   792 pts/0    Ss+  13:22   0:00
> /sbin/agetty --noclear tty1
> 100000   26667  0.0  0.0   6412   848 ?        Ss   13:22   0:00
> /sbin/agetty --noclear -s console 115200 38400 9600
> 
> and i can connect with "fedora1 console"
> 
>   virsh # console fedora1
>   Verbunden mit der Domain: fedora1
>   Escape-Zeichen ist ^]
> 
>   Fedora release 20 (Heisenbug)
>   Kernel 3.13.2-2.el6.x86_64 on an x86_64 (tty1)
> 
>   fedora1 login:
> 
> put the console is "crazy". wrong line breaks after hit enter. first
> two logins fails with wrong log entries. the password is displayed as
> login. the third  attemot works. then i have a mix of console and
> login promt. every 10 secons i hit enter i see a passwort promt. but i
> can still use the shell. but imo this is a other problem. there are
> messages about systemd --user can not connect the dbus socket in
> /run/user/0/dbus/user_bus_socket

Looks like you have a getty on /dev/console _and_ /dev/tty1 ...both are symlinks
to the same pts fake console.

>> I've never tested an upstart based distro maybe it is somehow confused. :)
> 
> forgot to say the container is fedora 20

Ah, thought it is CentOS 6 too.

>> Can you please collect more details why a login via ssh is failing?
> 
> set LogLevel to DEBUG3. keyexchange is down. put then hangs for some
> time und sshd dies
> 
> sshd[269]: debug1: KEX done [preauth]
> sshd[269]: debug1: userauth-request for user root service
> ssh-connection method none [preauth]
> sshd[269]: debug1: attempt 0 failures 0 [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_getpwnamallow entering [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_request_send entering: type 8 [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_getpwnamallow: waiting for MONITOR_ANS_PWNAM [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_request_receive_expect entering: type 9 [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_request_receive entering [preauth]
> sshd[269]: debug3: mm_request_receive entering
> sshd[269]: debug3: monitor_read: checking request 8
> sshd[269]: debug3: mm_answer_pwnamallow
> sshd[269]: debug3: Trying to reverse map address 10.1.25.151.
> systemd[1]: Received SIGCHLD from PID 270 (sshd).
> systemd[1]: Got SIGCHLD for process 270 (sshd)
> systemd[1]: Child 270 died (code=killed, status=15/TERM)

Hmmm, no idea so far. Have you disabled pam_loginuid?
Maybe SELinux hates you too...

Thanks,
//richard


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]