[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Starting cman failed.



Manilal K M wrote:
> Hi all,
> I am a newbie to Clusters and GFS. I have recently installed redhat
> cluster on my FC-4 machine. The following packages are installed:
> rgmanager-1.9.34-5
> system-config-cluster-1.0.12-1.0
> ccs-1.0.0-1
> magma-1.0.0-1
> magma-plugins-1.0.0-2
> cman-kernel-2.6.11.5-20050601.152643.FC4.18
> cman-1.0.0-1
> dlm-kernel-2.6.11.5-20050601.152643.FC4.17
> dlm-1.0.0-3
> fence-1.32.1-1
> gulm-1.0.0-2
> iddev-2.0.0-1
> GFS-6.1.0-3
> GFS-kernel-2.6.11.8-20050601.152643.FC4.20
> gnbd-1.0.0-1
> gnbd-kernel-2.6.11.2-20050420.133124.FC4.53
> The Kernel version is : 2.6.11-1.1369_FC4smp
> 
> I have created the clusters with the graphical tool, and after that
> started the service in this order:
> 
> [root triveni ~]# service ccsd start
> Starting ccsd:                                             [  OK  ]
> [root triveni ~]#  service cman start
> Starting cman:                                             [FAILED]
> [root triveni ~]# service fenced start
> Starting fence domain:                                     [FAILED]
> [root triveni ~]# service gfs start
> [root triveni ~]# service rgmanager start
> Starting Cluster Service Manager:                          [  OK  ]
> [root triveni ~]#
> 
> The /var/log/messages displays the following errors:
> [root triveni ~]# tail -f /var/log/messages|grep clu
> Dec 28 17:27:54 triveni ccsd[4319]: Unable to connect to cluster
> infrastructure after 1980 seconds.
> Dec 28 17:28:25 triveni ccsd[4319]: Unable to connect to cluster
> infrastructure after 2010 seconds.
> Dec 28 17:30:04 triveni ccsd[8842]: Unable to connect to cluster
> infrastructure after 30 seconds.
> Dec 28 17:30:34 triveni ccsd[8842]: Unable to connect to cluster
> infrastructure after 60 seconds.
> Dec 28 17:30:48 triveni clurgmgrd[9045]: <info> Loading Service Data
> Dec 28 17:30:48 triveni clurgmgrd[9045]: <crit> #5: Couldn't connect to ccsd!
> Dec 28 17:30:48 triveni clurgmgrd[9045]: <crit> #8: Couldn't initialize services
> Dec 28 17:31:05 triveni ccsd[8842]: Unable to connect to cluster
> infrastructure after 90 seconds.
> 
> What could be wrong?? Please help me.
>


Are there any CMAN messages in syslog?
Try running cman_tool join from the command-line to see if it produces an error.

And check your cluster.conf file too, a duff one is the most likely cause.

patrick


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]