[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] problem with vip addresses



On Mon, 2006-03-13 at 14:27 +0100, Simon Bridgwater wrote:
> I seem to have a problem with the vip's in a bonding interface
> disappearing. At first I thought it was a problem with the vsftpd
> service but when I closely monitored the vip with the command "ip addr
> show bond0" I sometimes see that the virtual ip's disappear and then
> reappear after a few seconds. What could be causing this problem ? Is
> it an operating system problem or a cluster problem. Could it be
> caused by a malconfigured service ? (I have to put two scripts which
> depend on each other into a single service). 

How often does this happen, and is rgmanager the thing tearing down /
restarting the IPs?


> I have tried upgrading the cluster suite (with corresponding
> kernel-smp- 2.6.9-22.0.2) to the most updated version but it is still
> giving me this error. I have two e1000 NICS configured in bonding in
> active-backup with miimon=100. Could it be a problem with bonding or
> the miimon parameter ?

There are some odd problems with e1000 in bonding configuration and the
SIOCGIFCONF ioctls where sometimes, the ioctl() just returns nothing,
but I was under the impression this kind of problem did not occur with
the newer Netlink interfaces (e.g. what /sbin/ip uses).

-- Lon



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]