[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] device-mapper errors



Whew, I'm starting to wonder if this stuff is worth all of the headaches. The 
learning curve on this stuff is unreal. It's coming together but the constant 
new problems is wearing me down :).

Just installed device-mapper-multipath. Seemed fine when I installed it a 
while ago but suddenly;

fence_tool: waiting for cluster quorum

Another problem above... When I start up the cluster, the first nods always 
get's locked out and I need to do a cman_tool expected -e 1 in another window.

And the problem I'm posting about, as I start the cluster;

Found duplicate PV TB3VUn1m3CBOj8dRnRjAbRuD3ZIyBp7t: using /dev/sde1 not 
/dev/sda1
  Found duplicate PV uXjYfhj4NlvQphf1DIz28psAAkFmJRaM: using /dev/sdf1 not 
/dev/sdb1
  Found duplicate PV 3mlyNROBtWp4a3LXQEKBiCwk3pJear7u: using /dev/sdg1 not 
/dev/sdc1
  1 logical volume(s) in volume group "VolGroup01" now active
  Error locking on node compdev.companions.com: Internal lvm error, check 
syslog
  1 logical volume(s) in volume group "VolGroup04" now active
  Error locking on node compdev.companions.com: Internal lvm error, check 
syslog
  1 logical volume(s) in volume group "VolGroup03" now active
  Error locking on node compdev.companions.com: Internal lvm error, check 
syslog
  1 logical volume(s) in volume group "VolGroup02" now active

# tail /var/log/messages
Nov  2 23:12:04 compdev clvmd: Cluster LVM daemon started - connected to CMAN
Nov  2 23:12:05 compdev lvm[3335]: Found duplicate PV 
TB3VUn1m3CBOj8dRnRjAbRuD3ZIyBp7t: using /dev/sde1 not /dev/sda1
Nov  2 23:12:05 compdev lvm[3335]: Found duplicate PV 
uXjYfhj4NlvQphf1DIz28psAAkFmJRaM: using /dev/sdf1 not /dev/sdb1
Nov  2 23:12:05 compdev lvm[3335]: Found duplicate PV 
3mlyNROBtWp4a3LXQEKBiCwk3pJear7u: using /dev/sdg1 not /dev/sdc1
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: dm-linear: Device lookup failed
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: error adding target to table
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: dm-linear: Device lookup failed
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: error adding target to table
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: dm-linear: Device lookup failed
Nov  2 23:12:06 compdev kernel: device-mapper: error adding target to table

Is this because I need to do some more configuring in the /etc/multipath.conf?

Here's the output of multipath -ll

mpath1 (220000080e512699a)
[size=1 GB][features="0"][hwhandler="0"]
\_ round-robin 0 [prio=1][active]
 \_ 0:0:2:0 sde 8:64 [active][ready]
\_ round-robin 0 [prio=1][enabled]
 \_ 0:0:2:1 sdf 8:80 [active][ready]
\_ round-robin 0 [prio=1][enabled]
 \_ 0:0:2:2 sdg 8:96 [active][ready]

mpath0 (220000080e511feb0)
[size=1 GB][features="0"][hwhandler="0"]
\_ round-robin 0 [prio=1][active]
 \_ 0:0:0:0 sda 8:0  [active][ready]
\_ round-robin 0 [prio=1][enabled]
 \_ 0:0:0:1 sdb 8:16 [active][ready]
\_ round-robin 0 [prio=1][enabled]
 \_ 0:0:0:2 sdc 8:32 [active][ready]




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]