[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] CLVM error 6 nodes



Filipe Miranda wrote:

Alasdair,


We did the modifications but still the same error:

Since the lock servers does not have access to the LUNs that will be in use by the GFS I used the option:

<clusternode name="lock-node3" votes="1" clvmd="0">

Um, I may be out on a limb here, but I know of no clvmd attribute under clusternode in our cluster.conf schema.

-Jim

Only the rac-nodes have access to the shared LUNs...


[root rac-node1 ~]# lvcreate -L4G -n lv01 vg01

Found duplicate PV o2Xf8uUmskTL5fiVQAgY0nJ1ZJSMA9U3: using /dev/sds1 not /dev/emcpowerb1

Found duplicate PV 3yduFLdX3FWPWWMb9lIbtBf3JIPjYnHF: using /dev/emcpowerc1 not /dev/sdr1

Found duplicate PV Kyha3qI6nVE4odg77UXf7igS3FenGJNn: using /dev/sdd1 not /dev/emcpowerq1

Found duplicate PV WS1LyhqQ8HaE2fIuSnXNd5sgTRtNzNAJ: using /dev/sdt1 not /dev/emcpowera1

Found duplicate PV DuBJ7dZsS3PIO7n5U6hINxPkWorZDzvx: using /dev/emcpowerd1 not /dev/sdq1

Found duplicate PV ZECZzAtbA0e9pFbl9oL0lZg4q7fkS5x4: using /dev/sdk1 not /dev/emcpowerj1

Found duplicate PV bnVVmL6WhS2mesnOFUkT4fEfR0cFhybD: using /dev/emcpowerk1 not /dev/sdj1

Found duplicate PV XyXrg2zdxxMS5jo03f9I4QYtGM3ILLGV: using /dev/sdl1 not /dev/emcpoweri1

Found duplicate PV SLE5v2eTD7cJlpRUDGG35xfXkRbW86i1: using /dev/emcpowerl1 not /dev/sdi1

Found duplicate PV acGyUd2wX7FnOF94Cbt0ombp10iUWMSf: using /dev/sdm1 not /dev/emcpowerh1

Found duplicate PV ll8eNZ0JRh9katV0eui4BcxSc6HBggSI: using /dev/emcpowerm1 not /dev/sdh1

Found duplicate PV ptGubq8R16LxywZ458P7ebmdG3Fq2aJo: using /dev/sdn1 not /dev/emcpowerg1

Found duplicate PV PLQ3uON7pYe7nY16gRmAP94WBaEydRwf: using /dev/emcpowern1 not /dev/sdg1

Found duplicate PV PsVYTeKNy6EcqWYbJwQ4KEbPp2Q8HjWv: using /dev/sdo1 not /dev/emcpowerf1

Found duplicate PV hvekbzDAltJ3t23QveOMz1axfhj9Mp2j: using /dev/emcpowero1 not /dev/sdf1

Found duplicate PV 5OhUbKbZLW5bTc3tpJeU4YlH0dTttJHF: using /dev/sdp1 not /dev/emcpowere1

Found duplicate PV dFtPhq6pkwFdl41NTrAguAEFB3601CTb: using /dev/emcpowerp1 not /dev/sde1

  Error locking on node lock-node1: Internal lvm error, check syslog

  Error locking on node lock-node2: Internal lvm error, check syslog

  Error locking on node lock-node3: Internal lvm error, check syslog

  Failed to activate new LV.

File:
/var/log/messages:

Oct 13 21:20:46 lock-node1 lvm[5478]: Volume group for uuid not found: UzvBBmBj7m53APMbye1XXztWjdIavfgX8L5rGTOB3i3KGYPazw1AVaGCmWsXZpqR


Here is the cluster.conf

[root rac-node1 ~]# cat /etc/cluster/cluster.conf
<?xml version="1.0
"?>
<cluster alias="cluster" config_version="6" name="cluster">
       <fence_daemon post_fail_delay="0" post_join_delay="120"/>
       <clusternodes>

               <clusternode name="lock-node1" votes="1" clvmd="0">
                       <fence>
                               <method name="1">

                                       <device name="lock-node1-fence"/>
                               </method>
                       </fence>
               </clusternode>

               <clusternode name="lock-node2" votes="1" clvmd="0">
                       <fence>

                               <method name="1">
                                       <device name="lock-node2-fence"/>
                               </method>
                       </fence>

               </clusternode>
               <clusternode name="lock-node3" votes="1" clvmd="0">
                       <fence>
                               <method name="1">

                                       <device name="lock-node3-fence"/>
                               </method>
                       </fence>
               </clusternode>

               <clusternode name="rac-node1" votes="1">
                       <fence>
                               <method name="1">
                                       <device name="rac-node1-fence"/>

                               </method>
                       </fence>
               </clusternode>
               <clusternode name="rac-node2" votes="1">

                       <fence>
                               <method name="1">
                                       <device name="rac-node2-fence"/>
                               </method>

                       </fence>
               </clusternode>
               <clusternode name="rac-node3" votes="1">
                       <fence>
                               <method name="1">

                                       <device name="rac-node3-fence"/>
                               </method>
                       </fence>
               </clusternode>

       </clusternodes>
       <gulm>
               <lockserver name="lock-node1"/>
               <lockserver name="lock-node2"/>
               <lockserver name="lock-node3"/>

       </gulm>
       <fencedevices>
               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.4 <http://20.20.20.4>" login="xxxx" name="lock-node1-fence" passwd="xxxx"/>

               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.5 <http://20.20.20.5>" login="xxxx" name="lock-node2-fence" passwd="xxxx"/>

               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.6 <http://20.20.20.6>" login="xxxx" name="lock-node3-fence" passwd="xxxx"/>

               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.1 <http://20.20.20.1>" login="xxxx" name="rac-node1-fence" passwd="xxxx"/>

               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.2 <http://20.20.20.2>" login="xxxx" name="rac-node2-fence" passwd="xxxx"/>

               <fencedevice agent="fence_ipmilan" auth="none"
ipaddr="20.20.20.3 <http://20.20.20.3>" login="xxxx" name="rac-node3-fence" passwd="xxxx"/>

       </fencedevices>
       <rm>
               <failoverdomains/>
               <resources/>
       </rm>
</cluster>


/etc/lvm/lvm.conf

# By default we accept every block device:

    # filter = [ "a/.*/" ]

    filter = [ "r|/dev/sda|", "a/.*/" ]

Regards,
Filipe Miranda

On 10/13/06, *Filipe Miranda* <filipe miranda gmail com <mailto:filipe miranda gmail com>> wrote:

    Alasdair,

    Do I need to reboot the machine to test this configurations
    changes? Or is there a way do testing it without rebooting the
    machine?

    I will try to swap the order of the filters,

    Thanks for the hint


    On 10/13/06, *Alasdair G Kergon* < agk redhat com
    <mailto:agk redhat com> > wrote:

        On Fri, Oct 13, 2006 at 06:50:24PM -0300, Filipe Miranda wrote:
filter = [ "a/.*/", "r|/dev/sda|" ] (forgot to use the close
        pipe)

        Still won't work - swap the order of the two items; first matches
        everything so second isn't looked at.
        (man lvm.conf)

        Alasdair
        --
        agk redhat com <mailto:agk redhat com>

        --
        Linux-cluster mailing list
        Linux-cluster redhat com <mailto:Linux-cluster redhat com>
        https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
        <https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster>




-- ---
    Filipe T Miranda
    Red Hat Certified Engineer




--
---
Filipe T Miranda
Red Hat Certified Engineer


------------------------------------------------------------------------

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]